PROGRAM CAM -> jaki do firmy?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Tops to teraz przysłowiowa "bułka z masłem"
. Profila używam tylko przymusu, na "gazówkę".
Z Camem jest trochę inaczej, gdyż dobrze mieć jakieś doświadczenie w tego typu obrabiarkach - a tym różnie. Dlatego prostota jest tu bardzo pomocna. Na dniach przyjeżdżają przedstawiciele z wyżej wymienionych programów. Zobaczymy co zaoferują

Z Camem jest trochę inaczej, gdyż dobrze mieć jakieś doświadczenie w tego typu obrabiarkach - a tym różnie. Dlatego prostota jest tu bardzo pomocna. Na dniach przyjeżdżają przedstawiciele z wyżej wymienionych programów. Zobaczymy co zaoferują

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Z SolidWorks'em bardzo dobrze integruje się SURFCAM. Ma nawet specjalną wersję SolidWorksa dla wszstkich CAM-owców więc o problemach z wymianą danych nie ma mowy -przetestowałem i wiem bo pracuję kawałek czasu. Posiada bardzo ciekawe rozwiązanie - asocjatywności -stałej kontroli i aktualizacji plików Solida z plikami SURFCAM-a. Cały soft jest po polsku. Nie jest za bardzo znany bo niedawno się pojawił na rynku polskim ale ma ciekawe rozwiązania, również technologiczne -wydajna obróbka zgrubna.
Popieram kolegę, który pisał że bez postprocesora żaden CAM się nie przyda więc pytaj o to, żeby się nie "przejechać". Ja nie mam zastrzeżeń do moich postprocesorów.
Powodzenia
Popieram kolegę, który pisał że bez postprocesora żaden CAM się nie przyda więc pytaj o to, żeby się nie "przejechać". Ja nie mam zastrzeżeń do moich postprocesorów.
Powodzenia
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Mastercam - w październiku wyjdzie wersja X3 - klikamy jakie chcemy powierzchnie obrabiać i program sam podobiera wszystko sam. Oczywiście potem możemy skorygować wszystko samemu ale już podają że w około 75% program wszystko sam dobierze OK. Śmieją się że w zakładach będzie można powoli zwalniać technologów.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Ad. OmniWin
Sorry, że troche z innej beczki... Słyszeliście może o programie OmniWin? Jest ponoć niezły i służy m.in. do nestingu, ale poza tym to nie wiem zbyt wiele. Chętnie poznam opinie na ten temat
Dzięki za pomoc
keano
Dzięki za pomoc
keano