Tylko ja moge stwarzać alternatywną naukę.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 21
- Kontakt:
Re: Tylko ja moge stwarzać alternatywną naukę.
browara to ja ostatnio tydzien temu na oczy widziałem, akurat czekam poł dnia na "kuriera", tyle że ów wczoraj ponoć troche przychlał, także nie wiem czy sie dzisiaj doczekam, niby najpozniej o 21 hehe.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Posty w temacie: 37
pitsa pisze: Tak na oko z dwa piwka?![]()
no włąśnie robił na trzeźwo dla tego ta delirka

ale bez czepiania się to tylko żarty
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Ale serio jak się w zeszłym roku załapałem na kwarantannę to dzwoniłem do sklepu żeby mi dowieźli niezbędne produkty nie byli tym zdziwieni bo już mieli podobne zamówienia zdziwiło ich trochę tylko te 2 skrzynki piwa i karton żubrówki ale jak tu przeżyć na samej TV iżonie w domu 24 godziny na dobę przez 2 tygodnie przecież to kara .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Kontakt:
A jeszcze pare pierdół musze ogarnąć - szuflade na wióry i półkę pod klawiaturę, no i sikawkę chłodziwa.
Najwiekszy dowcip w tym unym sterowniku, to estop.
Jak sie nie zrobi pętelki to sterownik nie bedzie działał, więc sam estop jako taki trzeba podlączyć pod wejscie krancówkowe, natomiast właczanie falownika przez wyjscie cyfrowe. Jest tez układzik sterowania analogowego 0 - 10v. Cała elektronika to w zasadzie sterownik i zasilacz z softstartem.
Najwiekszy dowcip w tym unym sterowniku, to estop.
Jak sie nie zrobi pętelki to sterownik nie bedzie działał, więc sam estop jako taki trzeba podlączyć pod wejscie krancówkowe, natomiast właczanie falownika przez wyjscie cyfrowe. Jest tez układzik sterowania analogowego 0 - 10v. Cała elektronika to w zasadzie sterownik i zasilacz z softstartem.
-
- Posty w temacie: 10
Czyli jednym słowem ziomalpitsa pisze: ↑21 mar 2021, 19:26Pomorze Gdańskie to moja pierwsza ojczyzna. W 1970 mieszkałem w Gdańsku na Siedlcach, ojciec pracował wtedy w stoczni. Potem po przeprowadzce do bloku miałem widok na lotnisko. W Cieplewie wskoczyłem i wyskoczyłem z pociągu towarowego. Na lotnisku pierwszy raz widziałem depesze radiowe wydrukowane na takim specjalnym wilgotnym papierze. Leciałem antkiem przy okazji święta latawca. A przy nocnych lotach Mi-24 dobrze zasypiałem. Najbardziej podobało mi się jak latały w szyku doliną wzdłuż Raduni. Radunia to moja pierwsza rzeka przez którą przeprawiłem się nie umiejąc wcale pływać. Na torze w Rusocinie kręciłem ósemki tyłem z przyczepą. W Fermstalu miałem praktyki. Tam pierwszy raz spawałem i widziałem cięcie plazmą... Dawne dzieje.rdarek pisze:o ty z mojej okolicy jesteś?

Jak z bloku miałeś widok na lotnisko (w Pruszczu) to mogłeś mieszkać tylko w dwóch miejscach osiedle koło mnie albo komarowo ale.... zależy w którym roku bo to w miarę młode osiedle i było przeznaczone dla "pracowników" rzeczonego lotniska

Ja natomiast od poczęcia do dzisiaj nawet w tym samym domu mieszkam

-
może załuż koralik ferytowybartuss1 pisze:Jak sie nie zrobi pętelki to sterownik nie bedzie działał
-
- Kontakt:
ta abstra to spólka jakas tam, dokapitalizowywana z czegos tam z akcjami itd, to wiadomo, może być różnie.
ja z gupia frant mam dostac pare dularów z amazona za knige która tam wisi chyba 10 lat juz i od czasu do czasu przylatują dulary hehe
jakby tak napisał kilkadziesiąt czy kilkaset pozycji traktujących o czymś tam, to pewnie kapało by częściej i więcej, tyle ze trza by sie poswięcic na pisanie. Jest to jakas alternatywa dla wolnych strzelców.
Dodane 3 minuty 27 sekundy:
ja z gupia frant mam dostac pare dularów z amazona za knige która tam wisi chyba 10 lat juz i od czasu do czasu przylatują dulary hehe
jakby tak napisał kilkadziesiąt czy kilkaset pozycji traktujących o czymś tam, to pewnie kapało by częściej i więcej, tyle ze trza by sie poswięcic na pisanie. Jest to jakas alternatywa dla wolnych strzelców.
Dodane 3 minuty 27 sekundy:
nie, musisz zamknąć obieg prądu "pętelką" jako normalnie zwarty NC, a wcisniety grzybek estopu to chyba bez sensu, raczej winno być NO.tristar0 pisze:może załuż koralik ferytowy
-
E-stop to racze ma być No przynajmniej tak jest zawsze w automatyce
-
- Kontakt:
o tym własnie mowie, no chyba ze sterownik przystosowany do zwory startowej na guzik startu, pieron wie.