Witam,
w jaki, możliwie prosty sposób wyznaczyć długość linii cięcia na podstawie projektu? Może ktoś z Was zna jakiś prosty i najlepiej darmowy program, który to robi?
Do importowania projektów zapisanych w formacie AutoCAD i generowania G-kodów używam programu LazyCAM. Nie znalazłem w nim opcji, która pozwalała by wykonać takie obliczenia. Domyślam się, że droższe oprogramowanie CAM posiada takie opcje.
Program do obliczenia długości linii cięcia
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
A ja ciągle będę się upierał przy wrykrysie tam jest ta opcja.
[ Dodano: 2008-07-20, 12:04 ]
Jak używasz LAzyCAm do plazmy to pozostaje mi współczuć, bo nieźle się musisz naklikać, żeby przygotować rozkład i technologię dla całego arkusza. Ja wciąż upieram się przy Wrykrysie tam jest wszytko o co kolega pyta. Jedno kliknięcie i jest wycena cięcia dla całego arkusza i pojedynczych elementów.
Radzę zobaczyć tę opcję we Wrykrysie, a postprocesor do macha da się zrobić, nawet z opcją zwalniana na narożach przycięciu cienkich blach.
[ Dodano: 2008-07-20, 12:04 ]
Jak używasz LAzyCAm do plazmy to pozostaje mi współczuć, bo nieźle się musisz naklikać, żeby przygotować rozkład i technologię dla całego arkusza. Ja wciąż upieram się przy Wrykrysie tam jest wszytko o co kolega pyta. Jedno kliknięcie i jest wycena cięcia dla całego arkusza i pojedynczych elementów.
Radzę zobaczyć tę opcję we Wrykrysie, a postprocesor do macha da się zrobić, nawet z opcją zwalniana na narożach przycięciu cienkich blach.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Przy LazCAMie ...
Fakt, przy LazyCAMie nie tylko się naklikam ale także naklnę
A tak wogóle to wiesz może ile ten WRYKRYS kosztuje bo na stronie internetowej nie doszukałem się takiej informacji.