Wypalarka Laserowa
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Sprawdź czy wkuwasz się azotem. Do ocynków, chromo i kwasiaków polecam wkuwać się tlenem.voytec0102 pisze:Odbicie powstaje głównie przy przebiciu
U mnie na 1mm ustawiłbym - focus -2, Power 1800, 800 hz, wypełnienie 95% i gazu od 11 w górę. Dużo gazu wydmucha dobrze materiał.
Przesadzisz z mocą będzie zadzior pod blachą. Prędkość im większa tym lepsza. Ogólna zasada cięcia na laserze to - tnij tak szybko jak możesz

W tym temacie jest trochę na temat ocynku link
W rozmiarze siła: Hartford Blockbuster PRO-3210 - 3000x2100x1070,42kW,35t
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Witam.ShadX pisze: No i wreszcie moje ulubione parametry dynamika
miedzy innymi:
max przyspieszenie do 10m/s(kwadrat),
przyspieszenie radialne,
wspolczynnik hamowania,
tolerancja narozy (ciekawy bajer jesli chodzi o "falowanie przy wychodzeniu z ostrych lukow")
kat graniczny dla czasu zatrzymana maszyny (bardzo wazne przy grubych blachach).
I jeszcze kilka innych mniej istotnch parametrow.
Od niedawna pracuje wlaśnie na Bystronic'u Byspeed 3015. Zdarza mi się ciąć grubsze blachy - 10-16mm. Piszesz o modyfikacji parametru "kat graniczny dla czasu zatrzymania" - proszę powiedzieć w jakich przypadkach modyfikujesz ten parametr i jaki ma to wplyw na cięcie grubszych blach.
Pozdrawiam
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
kolego szkolenia na wycinarki Trumpf sa przeprowadzane przy instalacji maszyny. Twoj pracodawca moze takze wyslac Cie na kurs do niemiec do centrali trumpfa jet taka oferta na stronie www.pl.trumpf.com. Jakie informacje Cie interesuja?[/quote]