zamiennik tranzystora
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
jesli ktorys z panow ma schemat wiezy samsung max 430 i sie troche na tym zna to prosze o pomoc!Odpowiem na wszystkie zadawane pytania.wieza sie nie wlacza.kiedys mialem tylko wzmacniacz (dolny segment)od tej wiezy i wystapily podobne objawy>wtedy to dodalem zewnetrzne napiecie na poszczegolne podzespoly i bylo ok.Teraz mam ta sama wieze ale w komplecie i po podlaczeniu do pradu swieci sie tylko podswietlenie zegarka/tunera.po podlaczeniu drugiego segmentu(tape i cd)objawy niedoboru napiecia.PROSZE O POMOC.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Już mnie zmroziło, myślałem sobie, że skoro sam Leoo mnie skarcił, to musiałem palnąć niezłą gafęLeoo pisze:Kolega pokaże, w którym miejscu znalazł taki opis.clipper7 pisze:Poza tym, jeżeli dobrze pamiętam, stabilizatory te posiadają wbudowane zab. termiczne, nie spalą się tak od razu.

Ale nie, notka katalogowa mówi, że scalaczki te posiadają ograniczenie prądowe i zabezpieczenie termiczne. Przynajmniej f-my National.

Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Myślę, że po okresie 8 m-cy udało się autorowi tematu poradzić z problememAndrzej 40 pisze:Jako p.1 proponuję sprawdzić prostownik - jeśli oba układy są zasilane z tego samego prostownika, to mogły "paść" diody i spowodować uszkodzenie stabilizatorów ( w przypadku zwarcia).

A może poległ...
W dzień obchodź się z żoną jak z przyjacielem, w nocy jak z przyjaciółką.
-
Re: zamiennik tranzystora
Dla Leoo, z data sheet:
Each type employs internal current limiting, thermal shut-down and safe area protection, making it essentially indestructible.
Błądzić jest rzeczą ludzką. Uznanie za przyznanie się do pomyłki.
Pzdr
Each type employs internal current limiting, thermal shut-down and safe area protection, making it essentially indestructible.
Błądzić jest rzeczą ludzką. Uznanie za przyznanie się do pomyłki.
Pzdr