cinematic2 pisze:Jesteś kompletnym NIEUKIEM.
NIC nie spada na ziemię "idealnie prostopadle do powierzchni ziemi". To tylko twoje chłopskie wyobrażenie o świecie nie mające NIC wspólnego z rzeczywistością.
WSZYSTKO co spada na powierzchnię ziemi spada W KIERUNKU ŚRODKA GRAWITACJI UKŁADU GRAWITACYJNEGO w jakim znajduje się Ziemia.
To czy jest to mniej czy bardziej prostopadłe do powierzchni ziemi to czysty przypadek wynikający z miejscowego i zmiennego ukształtowania powierzchni.
Dla mnie jesteś po prostu zwykłem internetowym trollem. To jest przejaw bardzo ogromnej agresji. Za to ze napisałem o jedno słowo za dużo, czyli "idealnie" zostałem zrównany z ziemią. Masz rację, ale te szczegóły o których piszesz nie odnoszą się do ogólnego budownictwa.
Dlaczego w ogóle zakładasz, ze Ja o tym nie wiem? Tylko dlatego ze napisałem słowo idealnie? Po prostu chciałeś mnie zaatakować, jakbyś miał jakaś korzyść ze mnie, szukałbyś argumentów, aby mnie obronić, tak to niestety działa.
Co udowodniłeś swoją wypowiedzą odnośnie głównego wątku? Ludzie od zawsze stosowali pion murarski, aby mieć proste ściany, a Ty mnie teraz wyzywasz od nieuka. Wiadomo ze wszystko jest obarczone pewną tolerancją wykonania, ale to nie znaczy aby komuś ubliżać.
Może napisz nam wszystkim jak duże mogą być te odchyłki?
Za co mnie tak nienawidzicie, ze nie zgadzam się z pewnymi poglądami? Właśnie dlatego nie chce tu nic umieszczać, zbudowałem bardzo wiele maszyn, dużo osób mogłoby coś podpatrzeć i na tym skorzystać, ale po co? Nie warto dzielić się wiedzą... Dość ze poświęcasz swój czas, aby coś opisać, to jeszcze ktoś będzie Ci ubliżać i mówić ze to nie ma prawa działać, skoro u Ciebie to normalnie działa...
W tej chwili nie da się nic powiedzieć, aby nie wejść w cudzy biznes, taka jest prawda... Musiałem coś powiedzieć takiego, ze ktoś poczuł się zagrożony. Może chodzi o ten poliamid... Ludzie wywalają po 50 tyś na drukarki 3D, aby drukować formy, a to samo można osiągnąć na zwykłej frezarce CNC uzyskując 100 razy lepszą powierzchnie...
No i teraz jak taka osoba, która wywaliła tyle kasy, ma mnie za ujawnienie takiej informacji kochać? A to jest tylko jedna informacja jaką zdradziłem.
Teraz zacznie się napuszczanie kolegów i czepianie się każdego mojego słowa, aby robić ze mnie idiotę... Tylko nie bierzecie pod uwagę tego, ze wszystko co powiedziałem, można zweryfikować naukowo. Każdy może to sprawdzić u siebie w domu, a wy jedyne co możecie robić, to mi tylko ubliżać
Dodane 32 minuty 51 sekundy: