silniki do sprowadzenia

Dyskusje na temat silników krokowych i sterowników silników krokowych.

Autor tematu
elmar
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4

silniki do sprowadzenia

Post napisał: elmar » 03 lip 2008, 19:17

Witajcie, mam możliwość sprowadzenia z chin wysokiej jakości silników bldc,krokowych, napędów,enkoderów, oraz sterowników do silników. Wiadomo sprowadzenie jednej sztuki mija się z celem bo taniej jak w Polsce nie będzie. dlatego szukam informacji jakich silniki to sprowadzić by móc myśleć o ich sensownym zbycie, i dlatego mam do was prośbę, byście podpowiedzieli jakich silników szukać ewentualnie jakich byście potrzebowali najlepiej podajcie linki do stron z silnikiem o jakich mówicie dziękuje za ewentualną pomoc i pozdrawiam

Tagi:

Awatar użytkownika

kwarc
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: kwarc » 03 lip 2008, 20:22

fajnie brzmi , wysokiej jakosci z chin :) co najwyzej przecietnej jakosci kolego.np. duzo gorsze niz japonskie

rn1
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Post napisał: rn1 » 03 lip 2008, 22:13

elmar pisze:mam możliwość sprowadzenia z chin wysokiej jakości silników bldc,krokowych, napędów,enkoderów, oraz sterowników do silników

no tu kolego troszkę pojechałeś. pracuje na maszynie która wykorzystuje taka technologie i jest tragedia. nie wiem czy ktoś będzie chciał to kupić.

Autor tematu
elmar

Post napisał: elmar » 03 lip 2008, 22:15

Spoko może troszeczkę przesadziłem ale mogę cię zapewnić że w chinach znajdziesz prawdopodobnie wszystko gorsze i lepsze silniki też. Zapomniałem dodać, mogę sprowadzić także falowniki oraz stoły liniowe. Jak były by osoby zainteresowane oczywiście.

jarekk
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: jarekk » 03 lip 2008, 23:42

rn1 pisze:
elmar pisze:mam możliwość sprowadzenia z chin wysokiej jakości silników bldc,krokowych, napędów,enkoderów, oraz sterowników do silników

no tu kolego troszkę pojechałeś. pracuje na maszynie która wykorzystuje taka technologie i jest tragedia. nie wiem czy ktoś będzie chciał to kupić.

Kupuję wyroby z Chin. Tyle że trzeba być krytycznym i unikać chłamu - niestety głównie taki jest sprowadzany. Nie uogólniajmy.

ezbig
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: ezbig » 03 lip 2008, 23:51

Koledzy większość towaru również markowego robi sie w Chinach. Nie mówię tu o podróbkach. Nie ma co krytykować elmar-a. Często ten sam towar idzie do nas pod różnymi markami z jednej chińskiej fabryki. Z mechaniką różnie bywa, ale w elektronice można naprawdę wiele zaoszczędzić na produktach identycznych o identycznej jakości, a niby z różnych firm (trzeba tylko wiedzieć co jest co).

Awatar użytkownika

kwarc
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: kwarc » 04 lip 2008, 01:21

chetnie kupiliby wyroby np. silniki Sanyo-Denki w cenach chinskich :) chetnie kupilbym
oscyloskop tektroniksa w cenie chinskiego oscyloskopu i tak dalej. jest wiele produktow o dobrej jakosci produkowanych tam ale napewno ustepuja jakoscia produktom np. niemieckim czy japonskim czy nawet rosyjskim i kazdy to wie, wystarczy wymienic silnik japonski na chinski odpowiednik ..... a cos mi sie przypomnialo, ostatnio musialem kupic wiertarke reczna do wykozystania w pracy , kupilem Celme - cztery razy drozsza a wystarczy na 10razy dluzej.jesli potrafisz wybrac z oferty dobre produkty chinskie to napewno zarobisz a jeszcze wiecej zarobisz na chlamie takie sa prawa rynku ze towar o nizszej jakosci wypiera towar o wyzszej jakosci .albo inny przyklad , montowalem ostatnio linialy optyczne chinskie -stwierdzam ze ustepuja jakoscia innym znanym firmom choc swoje zadanie spelniaja.a jeszcze jedno chinczycy dla wlasnego przemyslu kupuja europejskie i japonskie maszyny i osprzet wiec niepisz o wysokiej jakosci ich produktow chyba ze zaiportujesz ryz .

jarekk
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: jarekk » 04 lip 2008, 09:44

kwarc pisze:oscyloskop tektroniksa w cenie chinskiego oscyloskopu
www.rigolna.com
http://www.ndn.com.pl/index.php?id_dzia ... d_firmy=30

Tu jest całkiem niezły wybór chińskich oscyloskopów ( sam jeden posiadam prywatnie). Mam porównanie, bo w pracy używam Agilentów i Tektornixów ( w bardzo szerokim zakresie - pracowałem nawet na jednym 10GHz oraz kombajnach analizatorów logicznych po kilkaset kanałów).

Rigol jest firmą chińską, a te oscyloskopy są ich oryginalną myslą techniczną ( na prockach sygnałowych Analog Devices). W swoim przedziale parameterów nie ustepują renomowanym firmom.

Autor tematu
elmar

Post napisał: elmar » 04 lip 2008, 16:01

W chinach jest tak chcesz bardzo tani chłam to nie ma problemu dostaniesz w bardzo niskich cenach każdą ilość, chcesz towar o dobrych parametrach to dostaniesz drożej ale i tak będzie taniej jak w Polsce. Społeczeństwo domaga się wszystkiego jak najtaniej a dostawcy to zapewniają nie licząc sie z jakością tylko z tym że towar na pewno będzie miał zbyt bo przecież zaspokoili podstawowe wymagania klientów. Klienci godzą sie z tym bo tanie + made in china = niska jakość. A w cale tak nie musi być wystarczy ze nie będziemy sie kierować jak najniższą ceną. A ja mam zamiar sprowadzać tylko towar dobrej jakości. Co do elektroniki to nie powiano być tego problemu gdyż większość sprzętu elektronicznego pochodzi właśnie z chin. W poniedzałek wrzucę zdjęcia przykładowych silników bldc z chin które sprowadziłem. Sprawdzę jak tamtejszy rynek wygląda w kierunku sprzętu pomiarowego oraz wyposażenia warsztatowego i przedstawię ofertę na forum.

Awatar użytkownika

kwarc
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: kwarc » 04 lip 2008, 16:37

Elmar- ale niemusisz tego tlumaczyc czlowieku , chcesz zarabiac to rob swoje i nieogladaj sie na innych , to swieta zasada .Jarekk - przeciez wierz ze sam kupilem oscyloskop chinski i jestem zadowolony , ale niejest to produkt najwyzszej jakosci ,jest to produkt przeciecietny a w polonczeniu z niska cena jest atrakcyjny.gdyby mnie bylo stac napewno kupilbym inny.no bez jaj panowie chyba sie rozumiemy.niektorzy twierdza ze drutowki chinskie sa the best tak tez mozna mowic, niedajmy sie zwariowac bo stracimy swoja prace i godnosc zycia w europie jak nam wmowi ktos ze powinnismy kupowac chinskie bo lepsze i bardziej oplacalne - tak niejest ,kropka.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Silniki Krokowe / Sterowniki Silników Krokowych”