Czy ten Acramatic jest taki zły jak mówią?
W poszukiwaniu używanej frezarki.
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 4
Czy ten Acramatic jest taki zły jak mówią?
Witam wszystkich użytkowników frezarek Cincinnati.
Jest podobny temat w podforum Haasa jednak tam udzielają się głównie użytkownicy tamtej marki.
Poszukuję używanej frezarki CNC z roczników około 2000 w budżecie około 100-120tyś.
Rozmiarowo celuję w model Arrow 1250.
Na forum Haasa ludzie mówią, że wybraliby haasa bo jest tańszy w serwisowaniu, bardziej dostępny jeśli chodzi o części używane i że acramatic jest problematyczny.
Jak to w końcu jest?
Czy mogą się wypowiedzieć użytkownicy Cincinnati?
Porównując oferty to wygląda to tak, że można kupić gołego Haasa VF2-VF3-czasem VF4 w tej samej cenie co Arrow lub Arrow2 1250 ze sporym wyposażeniem i z oprogramowniem.
Pytanie tylko czy niższa cena nie oznacza gorszego towaru?
Z góry dziękuję za dyskusję.
Jest podobny temat w podforum Haasa jednak tam udzielają się głównie użytkownicy tamtej marki.
Poszukuję używanej frezarki CNC z roczników około 2000 w budżecie około 100-120tyś.
Rozmiarowo celuję w model Arrow 1250.
Na forum Haasa ludzie mówią, że wybraliby haasa bo jest tańszy w serwisowaniu, bardziej dostępny jeśli chodzi o części używane i że acramatic jest problematyczny.
Jak to w końcu jest?
Czy mogą się wypowiedzieć użytkownicy Cincinnati?
Porównując oferty to wygląda to tak, że można kupić gołego Haasa VF2-VF3-czasem VF4 w tej samej cenie co Arrow lub Arrow2 1250 ze sporym wyposażeniem i z oprogramowniem.
Pytanie tylko czy niższa cena nie oznacza gorszego towaru?
Z góry dziękuję za dyskusję.
-
- Posty w temacie: 3
Re: Czy ten Acramatic jest taki zły jak mówią?
Nie wiem jak w obsłudze, bo swojego Arrowa 500 kupiłem z już padniętym kontrolerem.
Kupowałem z zamiarem retrofitu, więc nie podejmowałem prób naprawy.
Zdemontowane części rozeszły się w moment, a dostałem za nie ponad dwa razy tyle co płaciłem za maszynę z transportem. Poszedł nawet ten uszkodzony kontroler, także chyba występuje deficyt części lub moje ceny mimo wszystko były niższe niż w pewnej znanej firmie z Wrocławia.
Kupowałem z zamiarem retrofitu, więc nie podejmowałem prób naprawy.
Zdemontowane części rozeszły się w moment, a dostałem za nie ponad dwa razy tyle co płaciłem za maszynę z transportem. Poszedł nawet ten uszkodzony kontroler, także chyba występuje deficyt części lub moje ceny mimo wszystko były niższe niż w pewnej znanej firmie z Wrocławia.
-
Patrz raczej na stan konkretnej maszyny, psują się wszystkie niezależnie od marki. Okumy i mazaki też.
-
No właśnie mam jedną na oku ze sporą ilością osprzętu, z dodatkowym stołem magnetycznym, z oryginalnym solidem, po serwisach itp. I tak się zastanawiam dlaczego się nie sprzedaje...
-
100k to już trochę kasy jest za używaną, pełnoletnią maszynę. Pewnie nie jeden w tym miejscu rozważy już leasing na nową.
-
Co racja to racja.
Tylko ja z racji ograniczonego budżetu szukam używki tak żeby mieć przejazd X w okolicach 1000-1200. Bo nową w tej cenie to raczej połowę mniejszą.
Tylko ja z racji ograniczonego budżetu szukam używki tak żeby mieć przejazd X w okolicach 1000-1200. Bo nową w tej cenie to raczej połowę mniejszą.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Za nówkę w formacie 500x500x500 musisz położyć już ponad 150k... I to nie mówimy o średnio wyższej półce tylko raczej tych niższych