DRO dla ubogich poraz wtóry.

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 54

Re: DRO dla ubogich poraz wtóry.

Post napisał: tristar0 » 29 gru 2020, 16:38

Czyli liniał ci jest wcale nie potrzebny a negujesz wszystkich więc po co u wchodzisz załóż nowy temat i tam sobie dyskutuj
tuxcnc pisze:Po prostu sprawia mi frajdę patrzeć jak z jednej strony rżniesz nieomylnego guru, a z drugiej nawet nie potrafisz się zdecydować której płytki użyć.
Ja się nie muszę decydować człowieku na nic doczytaj we wcześniejszych postach ze obecna forma spełnia moje oczekiwania a czy to się tobie podoba czy nie to jak zauważyli inni przedmówcy nikogo już nie interesuje
" on lubi linuxa i nic co poprostu działa nie jest dla niego dobre "

Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

Tagi:

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 29

Post napisał: tuxcnc » 29 gru 2020, 17:17

tristar0 pisze:
29 gru 2020, 16:38
Czyli liniał ci jest wcale nie potrzebny a negujesz wszystkich więc po co u wchodzisz załóż nowy temat i tam sobie dyskutuj
Nie.
Chodzi o to, żeby każdy kto tu wejdzie wiedział, że napisałeś kiepski program na niewłaściwy sprzęt i nie należy Cię naśladować, bo właściwe rozwiązanie jest inne.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 29 gru 2020, 17:42

powiem tak dostaje dużo wiadomości prywatnych tego typu :
" tuxcnc tylko gadać potrafi ale nikt żadnej jego maszyny nie widział.
taki troll zwyczajny "
" durna pała wymądrza się a nigdy nikomu w niczym nie pomógł "
i mógłbym tak dalej cytować ale sensu nie widzę ,
wiec tak sobie myślę że nasza rozmowa właśnie dobiegła końca i czas ci iść na forum na temat felg bo też tam błyszczysz ,zresztą jak na większości w których bierzesz udział , no chyba że nie masz do kogo się odezwać bo nikt ci nie dorasta do twego ego to może czas założyć własny temat .

Dodane 9 minuty 21 sekundy:
tuxcnc pisze:
27 gru 2020, 18:04
To może jeszcze wiecie jaka jest obciążalność poszczególnych uzwojeń ?
Bo z aplikacji by wynikało, że tylko jedno uzwojenie daje duży prąd ...
tam też się udzieliłeś choć ani nie byłeś zainteresowany ani bladego pojęcia nie masz o tym transformatorze tak sobie latasz i puszczasz bąki i nic z tego nie wynika .Choć wiem do czego zmierzasz chcesz sobie wszędzie punktów i uchodzić za szpeca nad szpecami . Żenujące ale cóż jak poprawi ci samopoczucie i samoocenę . Pa słodziaku
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tuxcnc » 29 gru 2020, 19:52

tristar0 pisze:
29 gru 2020, 17:42
powiem tak dostaje dużo wiadomości prywatnych tego typu :
" tuxcnc tylko gadać potrafi ale nikt żadnej jego maszyny nie widział.
taki troll zwyczajny "
" durna pała wymądrza się a nigdy nikomu w niczym nie pomógł "
i mógłbym tak dalej cytować ale sensu nie widzę
No i czym się chwalisz ?
Paskudne świadectwo sobie takim wpisem wystawiasz, ale oczywiście tego nie rozumiesz, bo gdybyś rozumiał, tobyś się z daleka trzymał od plotkarzy i szyderców, zamiast śpiewać z nimi w jednym chórze ...

Ja mam czym się pochwalić, no to się chwalę : dro-stm32f103c8t6-blue-pill-t109648.html

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 29 gru 2020, 22:27

No fakt jest czym cudzym kodem a jak zmieniłeś 3 linie kodu i 4 w pliku .h no to żeś błysnął niczym jednorazowa żarówka. program bez grzebania też działa sprawdziłem na st32F411CE nawet pinów nie trzeba zmieniać panie GURU.
HAHA

Dodane 2 minuty 27 sekundy:
i tak się wszyscy rzucili na ten "twój program " że chyba zaraz serwer zablokują . Miłego wieczoru

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tuxcnc » 29 gru 2020, 22:44

tristar0 pisze:
29 gru 2020, 22:27
No fakt jest czym cudzym kodem a jak zmieniłeś 3 linie kodu i 4 w pliku .h no to żeś błysnął niczym jednorazowa żarówka. program bez grzebania też działa sprawdziłem na st32F411CE nawet pinów nie trzeba zmieniać panie GURU.
HAHA
Nie wiem czy zauważyłeś, ale nie udaję autora tej biblioteki, więc czepianie się że nim nie jestem jest zwykłym debilizmem.
A poprawiłem rzecz bardzo istotną, bo obsługa przepełnienia licznika nie działała, więc nie mogłeś zliczyć więcej niż 65535 pozycji, co przy liniale 5 µm daje zakres 327 mm, czyli zwykle za mało.
Dodanie współpracy z Yuriy's DRO to faktycznie też kilka znaków ASCII, tylko jakoś mało kto wie których ...
Ogólnie jest powodem do dumy, jeśli się z gotowych części zbuduje coś nowego, czego nikt wcześniej nie zrobił i co działa bez zarzutu.

A na koniec przypomnę Ci, że Ty też męczysz cudzy kod, tylko z miernym efektem ...

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 29 gru 2020, 23:02

Dodane 11 minuty 5 sekundy:
Zebyś nie powiedział że ci chce dokuczyć masz biblioteki dobre i sprawdzone

Dodane 7 minuty 36 sekundy:
No i program do wyświetlacza EVE Screen Editor

Dodane 5 minuty 31 sekundy:
biblioteki są pod STM a nie pod arduino / stm .
Załączniki
Desktop.rar
(2.64 KiB) Pobrany 63 razy

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 30 gru 2020, 18:49

I który ma lepsze klocki? Bo już się pogubiłem :-)

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 30 gru 2020, 19:04

Ja zrobiłem całą obsługę wyświetlacza a kolega za wyświetlacz nawet się nie wziął teraz na innych forach tłumaczy czemu pękają mokre deski . wracając do tematu zmienił parę linii kodu i utknęło bo trzeba być mądrym żeby sobie zrobić całą resztę jak zaznaczył w swoim oddzielnym temacie ,a najlepiej jak sobie odpalisz apkę na tablecie bo wyświetlacz to chyba też afe .

Dodane 3 minuty 48 sekundy:
tak z braku laku odpaliłem program który ściągnął z jakiejś strony na terminalu działa ale co z tego gdzie jeszcze do końca . bo jak na razie tylko na apce . mimo że nie czuje się zacofany to nie widzę jakoś tableta na tokarce .Ale każdy ma własne zdanie.

Dodane 2 minuty 16 sekundy:
Bo puki co robi 90 % roboty aplikacja na androida.

Dodane 2 minuty 44 sekundy:
Wg kolegi tuxcnc mam gówniany program bo dla niego za wolny tyle że w całości i wyświetlaczem obsługujący dodatkowe funkcje . I tyle w temacie.

Dodane 5 minuty 50 sekundy:
Jeśli mam kupić procek STM do niego BT + 6 szybkich transoptorów zrobić zasilanie w miarę dobre na 3,3V dołożyć tablet to zostaje przy własnym nawet jak nie pędzi w MHz.

Dodane 7 minuty 23 sekundy:
U jednego z kolegów spotkałem dro zrobione na 3 szt nano i 3 wyświetlacze i złego słowa nie powiedział że byle jak działa , To może się kurna ludzie wogólę na niczym nie znają a produkcję robią i zarabiają pieniądze jeszcze .

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 30 gru 2020, 19:26

Moim zdaniem nie powinieneś brnąć dalej broniąc swojego programu tylko przeanalizować. Wyszedłbyś z twarzą...
tuxcnc słynie z tego typu wypowiedzi ale póki co jest tolerowany przez adminów bo posty przydatne jeszcze przewyższają posty szkodliwe :) 99% użytkowników o tym wie i po prostu go zlewa. Wyciąg z jego wypowiedzi dobre rady a hamiznę przefiltruj.
Jeśli coś faktycznie nie działa na 100% to po prostu trzeba przyznać że tak jest.
Właściwą drogą jest przyznanie, że Twój projekt ma ograniczenia ale Ty jesteś ich świadom i Tobie to wystarcza. Natomiast jeśli ktoś to ma zamiar kopiować, to powinien o tym wiedzieć jakie niesie to ze sobą ryzyko i ograniczenia.
Przekrzykiwanie się kto jest lepszy, kto wykonał więcej pracy i który projekt jest fajniejszy niczego tu nie zmienia.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”