Dzisiaj lub jutro pożyczę jeszcze raz programator od kolegi z uczelni. Jak nie pomoże to będę wdzięczny za przesłanie programatora.PS. Niektóre noty katalogowe ostrzegały o koniecznosci dołożenia kondensatórw na PGD/PGC przy procesorze - może to było problemem.
Uhu końcówka mocy
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 16
- Kontakt:
"Skąd mam wiedzieć co to jest ja to tylko zbudowałem"
www.serwotech.pl
www.serwotech.pl
Tagi:
-
- Kontakt:
Z górą za miesiąc otworzę nowy temat przez ten czas robiłem sterownik z końcówką w tym momencie steruje maszyną fyj 40R to jest prawie 10 tonowa frezarka. Silniki ją napędzające to serva DC o parametrach prąd znamionowy 30A przy 150V a prąd w piku do 90A. Ale tak jak mówię maszyna musi pochodzić jakiś czas zanim opiszę sterownik, żeby mieć pewność co do bezawaryjnej pracy.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
www.serwotech.pl
www.serwotech.pl
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
sam zamowilem jakis czas temu u kogos uhu ale z moja koncowka co wzbudzilo troche zdziwieniaarizon pisze:Z górą za miesiąc otworzę nowy temat przez ten czas robiłem sterownik z końcówką w tym momencie steruje maszyną fyj 40R to jest prawie 10 tonowa frezarka. Silniki ją napędzające to serva DC o parametrach prąd znamionowy 30A przy 150V a prąd w piku do 90A. Ale tak jak mówię maszyna musi pochodzić jakiś czas zanim opiszę sterownik, żeby mieć pewność co do bezawaryjnej pracy.
Pozdrawiam
Paweł

-
- Kontakt:
Zrobiłem sterownik od zera na procesorze sygnałowym microchipa sterownik ma bardzo duże możliwości max częstotliwość sygnału step dir oraz wejścia enkoderowego to to 10MHz po za tym wszystkie te sygnały są różnicowe.kwarc pisze:sam zamowilem jakis czas temu u kogos uhu ale z moja koncowka co wzbudzilo troche zdziwieniazalozylem to do silnikow 100v20A i chodzilo bez nagrzewania sie ,uhu jest niezla propozycja dla amatorow !!! jednak porownujac z profesjonalnymi serwami nawet starymi ma wady , mniejsza szybkosc reakcji !!! to co cechuje profesjonalne serwa to szybkosc reakcji !! prosze o opinie innych na ten temat !
Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-10-03, 13:37 ]
...Chciałem napisać zrobiliśmy ponieważ nad projektem pracowało kilka osób
www.serwotech.pl
www.serwotech.pl