Uhu końcówka mocy

Rozmowy na temat układów elektronicznych sterowania obrabiarek CNC
Awatar użytkownika

Autor tematu
arizon
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 16
Kontakt:

Post napisał: arizon » 19 cze 2008, 16:45

PS. Niektóre noty katalogowe ostrzegały o koniecznosci dołożenia kondensatórw na PGD/PGC przy procesorze - może to było problemem.
Dzisiaj lub jutro pożyczę jeszcze raz programator od kolegi z uczelni. Jak nie pomoże to będę wdzięczny za przesłanie programatora.

"Skąd mam wiedzieć co to jest ja to tylko zbudowałem"
www.serwotech.pl

Tagi:

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: KAJOS » 28 wrz 2009, 01:42

Cisza ... a szkoda ;(
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Obrazek

Awatar użytkownika

Autor tematu
arizon
Kontakt:

Post napisał: arizon » 28 wrz 2009, 07:21

Z górą za miesiąc otworzę nowy temat przez ten czas robiłem sterownik z końcówką w tym momencie steruje maszyną fyj 40R to jest prawie 10 tonowa frezarka. Silniki ją napędzające to serva DC o parametrach prąd znamionowy 30A przy 150V a prąd w piku do 90A. Ale tak jak mówię maszyna musi pochodzić jakiś czas zanim opiszę sterownik, żeby mieć pewność co do bezawaryjnej pracy.
Pozdrawiam
Paweł
www.serwotech.pl

Awatar użytkownika

kwarc
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: kwarc » 03 paź 2009, 09:52

arizon pisze:Z górą za miesiąc otworzę nowy temat przez ten czas robiłem sterownik z końcówką w tym momencie steruje maszyną fyj 40R to jest prawie 10 tonowa frezarka. Silniki ją napędzające to serva DC o parametrach prąd znamionowy 30A przy 150V a prąd w piku do 90A. Ale tak jak mówię maszyna musi pochodzić jakiś czas zanim opiszę sterownik, żeby mieć pewność co do bezawaryjnej pracy.
Pozdrawiam
Paweł
sam zamowilem jakis czas temu u kogos uhu ale z moja koncowka co wzbudzilo troche zdziwienia :) zalozylem to do silnikow 100v20A i chodzilo bez nagrzewania sie ,uhu jest niezla propozycja dla amatorow !!! jednak porownujac z profesjonalnymi serwami nawet starymi ma wady , mniejsza szybkosc reakcji !!! to co cechuje profesjonalne serwa to szybkosc reakcji !! prosze o opinie innych na ten temat !

Awatar użytkownika

Autor tematu
arizon
Kontakt:

Post napisał: arizon » 03 paź 2009, 12:10

kwarc pisze:sam zamowilem jakis czas temu u kogos uhu ale z moja koncowka co wzbudzilo troche zdziwienia :) zalozylem to do silnikow 100v20A i chodzilo bez nagrzewania sie ,uhu jest niezla propozycja dla amatorow !!! jednak porownujac z profesjonalnymi serwami nawet starymi ma wady , mniejsza szybkosc reakcji !!! to co cechuje profesjonalne serwa to szybkosc reakcji !! prosze o opinie innych na ten temat !
Zrobiłem sterownik od zera na procesorze sygnałowym microchipa sterownik ma bardzo duże możliwości max częstotliwość sygnału step dir oraz wejścia enkoderowego to to 10MHz po za tym wszystkie te sygnały są różnicowe.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-10-03, 13:37 ]
...Chciałem napisać zrobiliśmy ponieważ nad projektem pracowało kilka osób
www.serwotech.pl

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika CNC”