Cóż dlaczego mam również inne zapasy ale takiego pytania nie było więc się nie chwalę. Natomiast mam blisko do Cię to uważaj bo mogę pomóc Tobie pozbyć się tych zapasów
Re: Koronawirus mix 2
-
rdarek
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 5
Re: Re: Koronawirus mix 2
-
kamar

- Posty w temacie: 142
- Kontakt:
Jak im w poprzednich wiekach pomagano to chcieli zrzucać jarzmo kolonializmu i samostanowić . No to proszę
A wrzucać kasę tak jak jest to prawie tak samo jak w naszą służbę zdrowia. Worek bez dna i efektu
Poszukaj reportaży ,co się dzieje w wysyłaną pomocą.
-
IMPULS3
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 88
kamar pisze:Jak im w poprzednich wiekach pomagano
Ale ta pomoc to byla jakaś taka jak w powiedzeniu o tych grabiach co zawsze grabią do siebie a nigdy od siebie. I mam wrażenie że nadal trwa ta pomoc.
Dodane 4 minuty 24 sekundy:
kamar pisze:Poszukaj reportaży ,co się dzieje w wysyłaną pomocą.
Nawet nie będę szukał bo jak słyszę przechwalki że za jakąś kasę wykopano 2 czy 3 studnie to sobie mysle że jakoś pokolenia wcześniej kopały studnie bez kasy i się dało.
Gdyby bogaty zachód oddał stare ciągniki i pługi i przeszkolił to zapewne byłby wiekszy pożytek niż ładowanie miliardów w fikcyjne programy. No ale styk polityki i biznesu to ma nawet swoją nazwę.
-
kamar

- Posty w temacie: 142
- Kontakt:
Re: Koronawirus mix 2
To nie chodzi o takie czy inne programy, tylko dystrybucję tej pomocy. Bądż pewien , że przy tej dziś wybudowanej studni jutro będzie stał lokalny "biznesmen" i pobierał opłaty czy może haracz.
Żeby w miare sprawiedliwie dzielić to trzaby zabrać im władzę a to znowu kolonializm. I kółko się zamyka.
Żeby w miare sprawiedliwie dzielić to trzaby zabrać im władzę a to znowu kolonializm. I kółko się zamyka.
-
IMPULS3

kamar pisze:Bądż pewien , że przy tej dziś wybudowanej studni jutro będzie stał lokalny "biznesmen" i pobierał opłaty czy może haracz.
No to niech wyslą tam agentów z Rosji aby przeszkolić lokalna ludnosć co sie robi z oligarchami jak za bardzo rosną w siłe.
-
IMPULS3

kamar pisze:Kogo przeszkolić pytam ?
Nie wiem, nie znam sie.