Mikrokontrolery i USB
Akcja crowdfundingowa.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Re: Mikrokontrolery i USB
Nie przeczytałem ani jednej książki M. Kardaś ale znam tą osobę. Kilka lat temu miałem z nim kilka sporów - jest to osoba która nie lubi dyskusji ani kontrargumentów. Albo chwalisz Mirka albo wypad. Tak więc aby dostać zaszczyt pisania na jego forum trzeba być zafascynowany Mirkiem i zaczynać każde zdanie od wychwalania. Ponieważ kilka lat minęło a w tym czasie nie interesowałem się nim, złość mi nieco minęła 
Trzeba gościowi oddać, że z pasją uczy się elektroniki i oprogramowania pisząc przy tym książki, projektując proste zabawki i zarabia na tym pieniądze. Ma głowę do interesu, wie w jaki sposób i do kogo dotrzeć. Co prawda nie jest całkowicie stabilny emocjonalnie, jakiś tam rodzaj zaburzeń posiada ale myślę że nieszkodliwy dla społeczeństwa. Ale szacun za to, że z uporem i pasją pracuje i zarabia. Jak to mówią, jeśli w pracy wykonujesz swoje hobby to wogóle nie pracujesz. To jest gość który potrafił sobie poukładać tak życie aby nie pracować a zarabiać.

Trzeba gościowi oddać, że z pasją uczy się elektroniki i oprogramowania pisząc przy tym książki, projektując proste zabawki i zarabia na tym pieniądze. Ma głowę do interesu, wie w jaki sposób i do kogo dotrzeć. Co prawda nie jest całkowicie stabilny emocjonalnie, jakiś tam rodzaj zaburzeń posiada ale myślę że nieszkodliwy dla społeczeństwa. Ale szacun za to, że z uporem i pasją pracuje i zarabia. Jak to mówią, jeśli w pracy wykonujesz swoje hobby to wogóle nie pracujesz. To jest gość który potrafił sobie poukładać tak życie aby nie pracować a zarabiać.
-
- Posty w temacie: 1
Ja raz obejrzałem film o obsłudze enkodera obrotowego (debouncing etc).
Chyba ze cztery odcinki, DWIE GODZINY pieprzenia a skończyło się zastosowaniem
znanego algorytmu żywcem z Arduino tyle, że w C
Aż tak się nie nudzę
Chyba ze cztery odcinki, DWIE GODZINY pieprzenia a skończyło się zastosowaniem
znanego algorytmu żywcem z Arduino tyle, że w C

Aż tak się nie nudzę

„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
- Kontakt:
Bo Mirek nie jest dla tych, którzy się spieszą i chcą zrobić lecz dla tych którzy mają czas i chcą się uczyć.
-
- Posty w temacie: 6
drzasiek90 pisze:jest to osoba która nie lubi dyskusji ani kontrargumentów
Coś w tym jest, ale to zależy też od humoru. Pewnego razu wysłałem do niego mailem pytanie na jakiś tam interesujący mnie temat i otrzymałem długą (choć opryskliwą) odpowiedź, także widać było, że rzeczywiście poświęcił na to czas. Kilka takich maili wtedy z nim wymieniłem i mimo, że wcale nie musiał mi odpowiadać to robił to i to w sposób wyczerpujący.
Także to specyficzny człowiek, ale mimo wszystko wprowadził mnie w świat mikrokontrolerów. Co nie zmienia faktu, że jest jeszcze jeden edukator mikrokontrolerowy, którego bardzo cenię, p. Tomasz Francuz, który napisał kilka książek o procesorach xmega i po dziś dzień cierpliwie pomaga rozwiązywać wszelakie problemy na forum elektrody. Kulturalnie, rzeczowo i również wyczerpująco.
-
- Kontakt:
A mi się nie podoba

Cóż, chciało by się być dumnym ze wszystkiego co się w życiu robiło. No z tego dumny nie jestem. Mi się nie podobała ani forma pamiętnika ani treść ale zostało to narzucone przez założyciela bloga. Dlatego też się szybko skończyło.