Chińska drutówka - staje w czasie ciecia
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Chińska drutówka - staje w czasie ciecia
Czesc mamy w firmie chińska drutówke cormaka.
Tnę na niej brąz rg12 wysoki ok 180mm i w trakcie cięcia staje i idzie bardzo wolno albo w ogóle nie idzie.
Powinna ciąć z prędkością ok 20Hz a tnie 1 Hz.
Dlaczego tak się dzieje. Kombinowałem z różnymi parametrami i na żadnych nie idzie.
Co ma na to wpływ.
Tnę na niej brąz rg12 wysoki ok 180mm i w trakcie cięcia staje i idzie bardzo wolno albo w ogóle nie idzie.
Powinna ciąć z prędkością ok 20Hz a tnie 1 Hz.
Dlaczego tak się dzieje. Kombinowałem z różnymi parametrami i na żadnych nie idzie.
Co ma na to wpływ.
-
- Posty w temacie: 1
Re: Chińska drutówka - staje w czasie ciecia
Wtrącenia niemataliczne w materiale? Jakieś tlenki/żużle. Udało Ci się przeciąć któryś z kawałków na którym stawało?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Może to być, kiedyś miałem spore pierepałki z takim :

A może też gatunek brązu. Mam taki kwadrat 50x50 z nieznanego gatunku brązu i za cholerę nie chce iść na drucie.

A może też gatunek brązu. Mam taki kwadrat 50x50 z nieznanego gatunku brązu i za cholerę nie chce iść na drucie.
-
Miałem do zrobienia 3 rowki w jednym detalu.
Jeden poszedł a drugi i trzeci nie chciał iść. PoszloDopiero jak dalem parametry dla weglika które znalazłem w instrukcji obsługi autocut. Jednak jak dawałem za duża szybkości cięcia to też stawała. Jak cofnąłem się trochę i jeszcze raz ale wolniej to szła.
Wydaje mi się woda już jest zbyt brudna. W sumie nie mam doświadczenia ani nie było szkolenia po zakupie więc wszystko może być problemem.
Jeden poszedł a drugi i trzeci nie chciał iść. PoszloDopiero jak dalem parametry dla weglika które znalazłem w instrukcji obsługi autocut. Jednak jak dawałem za duża szybkości cięcia to też stawała. Jak cofnąłem się trochę i jeszcze raz ale wolniej to szła.
Wydaje mi się woda już jest zbyt brudna. W sumie nie mam doświadczenia ani nie było szkolenia po zakupie więc wszystko może być problemem.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Witam
Ciąłem płaskowniki z brązu z płukaniem czystą wodą i szło dobrze.Przy płukaniu emulsją tworzyło się błoto w szczelinie może cyna reagowała z mydłem.
Ciąłem płaskowniki z brązu z płukaniem czystą wodą i szło dobrze.Przy płukaniu emulsją tworzyło się błoto w szczelinie może cyna reagowała z mydłem.
-
na parametrach dla węglika poszło i szlo całkiem fajnie. tylko zastanawia mnie ze wycięło jeden rowek a dwóch kolejnych nie chciało. dziwne
czystość chłodziwa może mieć związek?
czystość chłodziwa może mieć związek?
-
Wiesz co nie mam pojęcia bo nie znam jej budowy. To chińczyk. Z tego co napisałeś to chyba kamienie bo są takie jak by szczotki gdzie drut się ślizga. Jak straci kontakt to staje i krzyczy że nie ma drutu.
Drut faktycznie zrobił się w kolor brązu ciętego
Drut faktycznie zrobił się w kolor brązu ciętego
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
No sorki ale nie mogłem się powstrzymać 
Po przeczytaniu tematu odniosłem wrażenie, że to musi być niezwykle podniecające cięcie
rzekłbym nawet rżnięcie 

Po przeczytaniu tematu odniosłem wrażenie, że to musi być niezwykle podniecające cięcie

czilałt...