Oczywiście że to prawda, ale ten mój wyjątkowe cuda wyprawia.
Ciekawy jestem jaka jest przyczyna, ale przecież nie wejdę do środka i nie zobaczę.
Bicie uchwytu
Oczywiście że to prawda, ale ten mój wyjątkowe cuda wyprawia.
Mam kilka uchwytów Fuerda i jestem z nich zadowolony.
Panie mądry - każdy kto chce wymienia uchwyty na zabieraku, bo to nic dziwnego. Chyba że ktoś jak Ty wg swojej filozofii uważa, że tylko wymiana uchwytu wraz z zabierakiem ma logiczny sens, no to przepraszam. Twórcy systemu camlock jakoś nie widzą problemu wymiany uchwytu w ten sposób - jedyna różnica to tylko budowa samego zabieraka stanowiącego jedną część budowy wrzeciona, jednak czy uchwyty z mocowaniem cylindrycznym i wspomnianym wyżej ustępują sobie pod względem centrowania, wynikającego ze sposobu ich zamocowania do wrzeciona? Jakoś nie wydaje mi się, więc spuściłbym trochę z tonu...
I raczej tak zrobię jak mi trochę pracy ubędzie i będę miał czas to się pobawię.walcu23 pisze: ↑13 kwie 2020, 19:44Panie mądry - każdy kto chce wymienia uchwyty na zabieraku, bo to nic dziwnego. Chyba że ktoś jak Ty wg swojej filozofii uważa, że tylko wymiana uchwytu wraz z zabierakiem ma logiczny sens, no to przepraszam. Twórcy systemu camlock jakoś nie widzą problemu wymiany uchwytu w ten sposób - jedyna różnica to tylko budowa samego zabieraka stanowiącego jedną część budowy wrzeciona, jednak czy uchwyty z mocowaniem cylindrycznym i wspomnianym wyżej ustępują sobie pod względem centrowania, wynikającego ze sposobu ich zamocowania do wrzeciona? Jakoś nie wydaje mi się, więc spuściłbym trochę z tonu...
Dla zaspokojenia ciekawości - nie oczekuję fejmu na tym forum, tak jak nie oczekiwałem go od dawna, gdy tu jestem - ktoś pyta - odpowiadam.
Do autora: Miesiąc temu kupiłem nowego bisona z 89'. Zabierak luźny, zrobiłem tak jak napisałem, bicie na 100mm od szczęk 0,005. Także proponuję zmierzyć zamek bo da się (ma ponad 6,5mm a nie jak "znawca" tematu twierdzi 3-4) i dorobić wg tolerancji H7 zabierak i będzie ok.