Myślę że sporej bo ... ja mam laser 60W do tego zbiornik z wodą tak ok 30 litrów zdarzało mi się ciąć przy 50-54W przez 3-4 godziny i mam wrażenie że temperatura wody nie podniosła się ani o stopień była po prostu zimna. Temperatura w pomieszczeniu 18-19C (piwnica).
Myślę o chłodziarce ale wydaje mi się że chłodnica plus wentylator w moim przypadku to aż za dużo hmm
CW3000 od środka
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Lepiej mieć termometr i sprawdzać.
Mam 60W, w zasadzie co roku tuba jest do wymiany... Od 3 sztuki mam cw5200 wcześniej było "wiaderko" a przy drugiej CW3000 który jest nie wypałem :/
Jak ktoś już wcześniej wspominał jak temperatura wody się zmienia trzeba grzebać w parametrach pracy.
Bo raz pali za mocno a raz za słabo...
Tu jest po prostu inny komfort pracy. Ranu poustawiam parametry i maszynka może iść bez żadnych ingerencji do wieczora. A tak to czasem się zdarzało że pół godziny roboty leci do kosza bo laser zaczął inaczej palić.
Mam 60W, w zasadzie co roku tuba jest do wymiany... Od 3 sztuki mam cw5200 wcześniej było "wiaderko" a przy drugiej CW3000 który jest nie wypałem :/
Jak ktoś już wcześniej wspominał jak temperatura wody się zmienia trzeba grzebać w parametrach pracy.
Bo raz pali za mocno a raz za słabo...
Tu jest po prostu inny komfort pracy. Ranu poustawiam parametry i maszynka może iść bez żadnych ingerencji do wieczora. A tak to czasem się zdarzało że pół godziny roboty leci do kosza bo laser zaczął inaczej palić.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Re: CW3000 od środka
Mam CW-5000 sprawdza się przy laserach 80-100W z opisu co znalazłem wydajność to
Wydajność chłodzenia: 0.692 KW 595 Kcal/h 2361 btu/h > na to trzeba się patrzeć przy wyborze.
Wydajność chłodzenia: 0.692 KW 595 Kcal/h 2361 btu/h > na to trzeba się patrzeć przy wyborze.