Wzmacniacze audio.
Wzmacniacze audio, wzmacniacze mocy, elektroakustyka.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 92
Re: Wzmacniacze audio.
=================
tu ja siem pochwale ,na maszynie cnc z sanda pomiarowa mam na dzis pomiary i powtarzalnosc obrobki +/- 8 mikronow ,dokladnosc koncowa +/- 0,02mm
Dodane 1 minuta 34 sekundy:
ok postaram sie inaczej dyskutowac .
Dodane 5 minuty :
ale ja nadal prubuje gadac z toba
Dodane 6 minuty 29 sekundy:
a w miedzy czasie byla muza ,fajna ,dobra .

Dodane 8 minuty 58 sekundy:
emsc przestan byc typem co wszystko wie o elektronice i dokladnosciach w obrobce mechanicznej .
sKONCZ Z takim budowaniem swojej osoby.
przynajmniej nie w tym temacie .Niemasz we mnie wroga ale ja jestem wyczulony na pewne sprawy i dlatego tak reaguje .
I nie odpuszcze Tobie jak bedziesz sciemnial . ok? w tym temacie .Jesli tu napiszesz jakies bzudry nazwe cie tak jak nazwalem wciesniej ,rozumiesz?. W innych tematach sciemniaj ,nie moj problem.
Dodane 31 minuty 21 sekundy:
Dodane 1 minuta 57 sekundy:
emsc-napiszesz bzdury ,,,,zjebie to.ciebie ....
Dodane 9 minuty 29 sekundy:
===========================================
uwaga , temat jest o wzmacniaczach audio.
jeden z takich najlepszych wzmacniaczy z tym iz dedykowany do sluchawek ale wysokiej mocy.
Tu uwaga ide sie wysikac do klopa .....
tu ja siem pochwale ,na maszynie cnc z sanda pomiarowa mam na dzis pomiary i powtarzalnosc obrobki +/- 8 mikronow ,dokladnosc koncowa +/- 0,02mm
Dodane 1 minuta 34 sekundy:
musze przyznac tobie racje .ale ponosi mnie ,,kumasz oco chodzi ..
ok postaram sie inaczej dyskutowac .
Dodane 5 minuty :
zacznij od tego iz Ja prubuje gadac z toba .....a ze sie nie zgadzam z tym co piszesz to inna kwestia .
ale ja nadal prubuje gadac z toba
Dodane 6 minuty 29 sekundy:
a w miedzy czasie byla muza ,fajna ,dobra .

Dodane 8 minuty 58 sekundy:
emsc przestan byc typem co wszystko wie o elektronice i dokladnosciach w obrobce mechanicznej .
sKONCZ Z takim budowaniem swojej osoby.
przynajmniej nie w tym temacie .Niemasz we mnie wroga ale ja jestem wyczulony na pewne sprawy i dlatego tak reaguje .
I nie odpuszcze Tobie jak bedziesz sciemnial . ok? w tym temacie .Jesli tu napiszesz jakies bzudry nazwe cie tak jak nazwalem wciesniej ,rozumiesz?. W innych tematach sciemniaj ,nie moj problem.
Dodane 31 minuty 21 sekundy:
Dodane 1 minuta 57 sekundy:
emsc-napiszesz bzdury ,,,,zjebie to.ciebie ....
Dodane 9 minuty 29 sekundy:
===========================================
uwaga , temat jest o wzmacniaczach audio.
jeden z takich najlepszych wzmacniaczy z tym iz dedykowany do sluchawek ale wysokiej mocy.
Tu uwaga ide sie wysikac do klopa .....
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Dziękuję za słowa uznania 
Na razie to nie ma co pokazywać. Końcówki mocy SymASym by Flodins, trafo 400VA. Zostało jeszcze wszystko okablować, złożyć preamp i kawałek uC do sterowania.

Na razie to nie ma co pokazywać. Końcówki mocy SymASym by Flodins, trafo 400VA. Zostało jeszcze wszystko okablować, złożyć preamp i kawałek uC do sterowania.

-
Trafo celowo tam jest. Z przodu (w miejscu otworów) będzie preamp. Toroidy mają bardzo słabe pole rozproszone, poza tym nawet 30mm odcinki przewodów pomiędzy gniazdami, a selektorem są ekranowane. Wydaje mi się też, że lepiej dać mniej przewodów do potencjometrów, niż preamp z tyłu i wszystkie przewody ciągnąć do przodu koło trafa. Także o brum raczej się nie boję 

-
Jest to jakaś opcja, na którą szczerze mówiąc nie wpadłem wcześniej. Jednak przy obecnym ułożeniu potencjometrów te przedłużki zajęłyby znaczną część szerokości obudowy.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 92
No wizualnie fajnie .
Dodane 6 minuty 35 sekundy:
to widać jak ożywia sie temat kiedy znajdzie sie jaki praktyk który umie budować układy .
W przeciwieństwie teoretyka który tylko saczy zło.Nie umiejąc w praktyce przekazać niczego dobrego.
Kilka wstawek praktyków całkowicie zmienia podejscie do tematu .....
Dodane 19 minuty 8 sekundy:
Ja w tej chwili nie siedze nad wzmacniaczami .robie uklady elektroniczne które dają kase .....
Ale Kocham muzyke i troszke siedze w dobrych wzmacniaczach ,generalnie w tematyce dobrej jakosci dzwieku .
sam sucham muzyki na za***istych słuchawkach Planarnych które są legendą sluchawkowego dobrego brzmienia .Pozdrawiam wszystkich zakręconych w temacie dobrego brzmienia .
Dodane 2 minuty 8 sekundy:
Dodane 9 minuty 13 sekundy:
PS tu ujawnie co za słuchawki są legendą dobrego brzmienia ,nie znajdziecie tego szybko bo wszedzie benda reklamy drogich sluchawek .........
Tą prawdziwą legendą brzmienia są ------Fostexy planarne .........
fIRMA fOSTEX idzie pod prąd ,sprzedaje swoje produkty ,sluchawki za 1/4 tego co inne firmy .każdy może zakosztować brzmień profesjonalnych ,hiendowych kupując słuchawki Fosteksa ......
Zdaradzam tu ukrywany klucz do swiata wysokiej jakosci muzyki ......Nie wielu zdradzi wam te tajemnice .
Nie trzeba płacić 5k wystarczy 600 złotych aby wejść w świat hi endu.
Dodane 1 minuta 43 sekundy:
I bedzie to świat hiendu muzycznego ...............
Dodane 11 minuty 3 sekundy:
Dobre sluchawki plus dobra muza .....
Najlepsza muza to jest taka której niema w telewizji ,nikt jej nie reklamuje ,ta jest najlepsza.....\
Dodane 16 minuty :
Tu uwaga moja ,poza wspaniałym wzmacniaczem ,sprawdzonym Knuta ,nie moge wam przedstawić np.dobrego wzmacniacza lampowego sluchawkowego bo zaprezstalem tych prób na rzecz zarabiania kasy czyli realizowania
zamowień z przemysłu ....
teraz moge kupić bardzo drogi wzmacniacz ale nie kupie ,ide drogą realizowania zamowień z przemysłu.
Ale to nie znaczy iz przestalem kochać muze i konstrukcje no profit.
Dodane 3 minuty 43 sekundy:
kazdy konstruktor jest mile widziany w tym temacie ....
Dodane 2 minuty 38 sekundy:
=====================
niemile widziani sa klamcy !!!!!!