Suwmiarka elektroniczna 150 mm - co wybrać..
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Akurat jestem po zakupach , niestety te podróbki mitu nie są wcale takie oczywiste do odróżnienia .
Jeśli chodzi o model 500-196-20 to unikał bym . Są naprawde dobrze podrobione . Jeszcze pare dni temu była ich cała masa na allegro w stosunkowo dobrych cenach , dziwnym trafem wiekszość handlarzy sie zwinęła . Z tego co wiem to sporo dych podróbek sprzedali i nikt sie jeszcze nie skarżył .
Jeśli chodzi o model 500-196-20 to unikał bym . Są naprawde dobrze podrobione . Jeszcze pare dni temu była ich cała masa na allegro w stosunkowo dobrych cenach , dziwnym trafem wiekszość handlarzy sie zwinęła . Z tego co wiem to sporo dych podróbek sprzedali i nikt sie jeszcze nie skarżył .
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Re: Suwmiarka elektroniczna 150 mm - co wybrać..
Zastanawiam się czy warto dopłacić i kupić suwmiarkę -
Sylvac EVO micron, błąd błędem (15 mikronów do 100 mm) ale rozdzielczość pomiaru 1 um i powtarzalność 4 um przy porównaniu detali to była by świetna sprawa.
Miał ktoś ją w rękach i może się wypowiedzieć?
Sylvac EVO micron, błąd błędem (15 mikronów do 100 mm) ale rozdzielczość pomiaru 1 um i powtarzalność 4 um przy porównaniu detali to była by świetna sprawa.
Miał ktoś ją w rękach i może się wypowiedzieć?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Mam Sylwac, ale model s_cal pro
Złego zdania nie mogę napisać po 3 latach intensywnego użytkowania.
Jeszcze mi się nie zdarzyło bym coś źle przez nią zmierzył, chłodziwo niestraszne.
Złego zdania nie mogę napisać po 3 latach intensywnego użytkowania.
Jeszcze mi się nie zdarzyło bym coś źle przez nią zmierzył, chłodziwo niestraszne.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
witam
jako że przez sporo lat używałem tessy i byłem z nich bardzo zadowolony . Teraz zakupiłem MAHR . majstersztyk klasa wyżej taki cukiereczek w warsztacie .
Co do tańszych nie wiem , raz kupiłem limita i wytrzymała parę dni . Co do baterii w elektronikach to różnica jest spora jaką wsadzimy ,lepsza wytrzymuje 3 miesiące gorsza miesiąc . W tej co teraz mam producent pisze coś o trzech latach . Ile w tym prawdy nie wiem . Będę zadowolony jak wytrzyma rok .
https://www.mahr.com/pl/Produkty-i-us%C ... wa--IP-67/
jako że przez sporo lat używałem tessy i byłem z nich bardzo zadowolony . Teraz zakupiłem MAHR . majstersztyk klasa wyżej taki cukiereczek w warsztacie .
Co do tańszych nie wiem , raz kupiłem limita i wytrzymała parę dni . Co do baterii w elektronikach to różnica jest spora jaką wsadzimy ,lepsza wytrzymuje 3 miesiące gorsza miesiąc . W tej co teraz mam producent pisze coś o trzech latach . Ile w tym prawdy nie wiem . Będę zadowolony jak wytrzyma rok .
https://www.mahr.com/pl/Produkty-i-us%C ... wa--IP-67/
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
kiedyś polecono mi limita w metalowej obudowie. Zamówiłem 5 - jedna nie działała w ogóle, jedna miała błąd ok. 5 mm (!). Sumarycznie po roku działają dwie, używane do zgrubnych pomiarów.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
A co powiecie o tych zegarówkach VIS z dokładnością 0.01 używa ktoś są warte zakupu ? Nie są kosmicznie drogie a producent raczej dobry.
Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Zawsze można upolować zegarówkę VISa na alledrogo ze starych zapasów 

Miały jedną wadę.Potrafiła się listwa zębata odkleić ,bo była klejona.Wskazania ok.
VIS nie istnieje od 10 lat.
VIS nie istnieje od 10 lat.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.