Frezarka 450x850x230 - ze stali do metali kolorowych
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
witam !
mnie się jakoś nie wydaje żeby głównym problemem była wytrzymałość .
chyba raczej kwestia drgań .
przecież trójkąt o boku 300mm przyspawany ( z przetopem oczywiście ) ma wytrzymałość - powiedziałbym " dość sporą " , odnoszę wrażenie że wystarczyłby nawet na 150mm .
pozdrawiam !
mnie się jakoś nie wydaje żeby głównym problemem była wytrzymałość .
chyba raczej kwestia drgań .
przecież trójkąt o boku 300mm przyspawany ( z przetopem oczywiście ) ma wytrzymałość - powiedziałbym " dość sporą " , odnoszę wrażenie że wystarczyłby nawet na 150mm .
pozdrawiam !
Mane Tekel Fares
Tagi:
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 17
- Kontakt:
No i jest problem. Podobno profil 100x100x8 to jest zachodnia norma i trzeba by to sprowadzić, czyli gigantyczny koszt. Ale zaproponowali mi połączeni dwóch ceowników 100x6mm. Wtedy mógłbym wspawać w środek jakieś dodatkowe żeberka.
Co o tym myślicie, a może wiecie gdzie można dostać profile 100x100x8 bez dodatkowych kosztów.
Co o tym myślicie, a może wiecie gdzie można dostać profile 100x100x8 bez dodatkowych kosztów.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
termit tez tylko u mnie jest to spawane w całości z blachy 10mmjarekk pisze:No i jest problem. Podobno profil 100x100x8 to jest zachodnia norma i trzeba by to sprowadzić, czyli gigantyczny koszt. Ale zaproponowali mi połączeni dwóch ceowników 100x6mm. Wtedy mógłbym wspawać w środek jakieś dodatkowe żeberka.
Obejrzy kostrukcje kolegi gmaro - on tak robił
- Załączniki
-
- wzmocnienie bellki.jpg (32.21 KiB) Przejrzano 524 razy
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
pamiętaj tylko ze nie obejdzie sie bez wyżarzania i frezowania wszystkiego po tylu operacjach spawania....
i nie zapomnij że to co proponujesz to frezarki do drewna (ewentualnie krótkoterminowo coś twardszego z małym zagłębieniem itp.) a ty konstrukcje robisz jak co najmniej do aluminium oczywiście lepiej mocniej niż za słabo
i nie zapomnij że to co proponujesz to frezarki do drewna (ewentualnie krótkoterminowo coś twardszego z małym zagłębieniem itp.) a ty konstrukcje robisz jak co najmniej do aluminium oczywiście lepiej mocniej niż za słabo