Przerobka SCM 95L Tech na inne sterowanie, moze MACH
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 4
Przerobka SCM 95L Tech na inne sterowanie, moze MACH
Witam, Jak w temacie. Maszyna stoi teraz pod Kvara 30 ale pada dysk i jest praktycznie juz teraz nie do odpalenia.
Jezeli ma ktos jakis pomysl jak uratowac maszyne, bede wdzieczny.
Maszyne wykorzystuje praktycznie jako ploter frezujacy a wiec przy instalacji nowego sterownika tylko interesowac mnie bedzie obsluga osi x y z oraz krancowki. Dobrze by bylo zeby mozna bylo obsluzyc dwa agregaty frezujace ale nie koniecznie.
Jezeli ma ktos jakis pomysl jak uratowac maszyne, bede wdzieczny.
Maszyne wykorzystuje praktycznie jako ploter frezujacy a wiec przy instalacji nowego sterownika tylko interesowac mnie bedzie obsluga osi x y z oraz krancowki. Dobrze by bylo zeby mozna bylo obsluzyc dwa agregaty frezujace ale nie koniecznie.
-
Re: Przerobka SCM 95L Tech na inne sterowanie, moze MACH
No wlasnie juz przy probie startu wyskakuja bledy. Chyba juz za pozno
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Jakie błędy wyskakują?
Dysk starego typu IDE/ATA plus przejściówka kosztują grosze, a programy do klonowania w pewnym stopniu potrafią sobie poradzić z błędami odczytu. wiec chyba warto spróbować bo koszt zmiany PLC będzie większy od wartości obrabiarki.
Dysk starego typu IDE/ATA plus przejściówka kosztują grosze, a programy do klonowania w pewnym stopniu potrafią sobie poradzić z błędami odczytu. wiec chyba warto spróbować bo koszt zmiany PLC będzie większy od wartości obrabiarki.
-
Mozesz wyslac jakis kontakt tel do siebie na email [email protected] albo wyslij strzalke na +447456465253 to oddzwonie. Ja nie jestem komputerowcem ale troche mam pojecia. Mysle ze z Twoja pomoca mozna by uratowac maszyne. bylbym wdzieczny I prosze wiedz ze tez szanuje (doceniam) czyjs czas 

-
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Dobrym pomysłem jest zainstalowanie sterownika firmy CS-LAB (ok. 3000PLN brutto) i Mach3 lub Mach4. Ja Przerobiłem tak morbidellli Author 504. Wszystko tam jest fajnie opisane. Przy minimum wiedzy o prądzie można sobie zrobić świetną i tanią maszynę. Firma jest Polska i bardzo pomocna.
Jasiek01
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Kol. Jasiek , na trzy posty, w dwóch wychwalasz sterownik określonej firmy. Reklamę na tym forum się wykupuje a nie szepta.
A poza tym jest to nieuczciwe wobec innych użytkowników, jeszcze nic na nim konkretnego nie zrobiłeś a polecasz.
Dokońcż maszynę , pokaz jak działa i jak pochodzi choć parę miesięcy to będziesz miał jakieś moralne prawo do zachwalania.
Tak to jesteś tylko nieudolnym spamerem.
A poza tym jest to nieuczciwe wobec innych użytkowników, jeszcze nic na nim konkretnego nie zrobiłeś a polecasz.
Dokońcż maszynę , pokaz jak działa i jak pochodzi choć parę miesięcy to będziesz miał jakieś moralne prawo do zachwalania.
Tak to jesteś tylko nieudolnym spamerem.