Modernizacji frezarki na ploter
ServoMotory SGMG Yaskawa, ServoPacki SGDB Yaskawa
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
Re: Modernizacji frezarki na ploter
Dla mnie bywa mało
i sam bezproblemowy sterownik to nie wszystko. Ważne co może zrobić, jakie programy ma na pokładzie, co można dokupić a co można dorobić. Nie chcę go oceniać bo nie miałem styczności i raczej miał nie będę.

-
- Posty w temacie: 3
Też polecę SZGH.
@kamar , może będzie okazja zobaczyć co SZGH potrafi w nietypowym zastosowaniu. Uruchamiam moją drutówkę, teraz mam zagwozdkę bo na półce leży 4 osiowe SZGH i Dell z Linuxem. Do końca tygodnia muszę się zdecydować co tam wrzucić bo roboty już czekają. Masz opis pinów gniazda sterowniczego z generatora z tej chinki? Z których pinów bierzesz sygnał zwarcia?
@kamar , może będzie okazja zobaczyć co SZGH potrafi w nietypowym zastosowaniu. Uruchamiam moją drutówkę, teraz mam zagwozdkę bo na półce leży 4 osiowe SZGH i Dell z Linuxem. Do końca tygodnia muszę się zdecydować co tam wrzucić bo roboty już czekają. Masz opis pinów gniazda sterowniczego z generatora z tej chinki? Z których pinów bierzesz sygnał zwarcia?
-
- Kontakt:
No to daaawaj, chętnie pooglądam coś nowego. (a może dam się przekonać

Opisu nie mam ale jak pamiętam to po zdjęciu pokrywy widać gołym okiem który. (ten kabelek od trymerka)
-
Dzięki, zobaczę, najbardziej powstrzymuje mnie to że mi zwyczajnie szkoda tak rozbudowanego sterownika do tego, ale może nie doceniam drutówki.. 
Będzie też test gwintowania z ekstremalnymi parametrami bo uruchamiam tokarkę gdzie wrzeciono ma 6000obr./min. a enkoder 2500 linii (dla sterownika 10000 zboczy na obrót), teoretycznie ten kontroler powinien dać radę, zobaczymy jak ma się deklaracja chińczyka do rzeczywistości.

Będzie też test gwintowania z ekstremalnymi parametrami bo uruchamiam tokarkę gdzie wrzeciono ma 6000obr./min. a enkoder 2500 linii (dla sterownika 10000 zboczy na obrót), teoretycznie ten kontroler powinien dać radę, zobaczymy jak ma się deklaracja chińczyka do rzeczywistości.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2019, 11:51 przez atlc, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Jak wytnie mi kółka zębate, stempelek i matrycę do prasy krawędziowej to będę wniebowzięty.
Rozważałeś zmianę prześwitu w tej maszynce zanim wgłębną przerobiłeś?
Dzięki za piny:)
Rozważałeś zmianę prześwitu w tej maszynce zanim wgłębną przerobiłeś?
Dzięki za piny:)
-
- Posty w temacie: 2
kamar pisze:Dla mnie bywa małoi sam bezproblemowy sterownik to nie wszystko. Ważne co może zrobić, jakie programy ma na pokładzie, co można dokupić a co można dorobić. Nie chcę go oceniać bo nie miałem styczności i raczej miał nie będę.
ale jakbyś miał kiedyś okazję to naprawdę polecam, jak masz jakieś "inne" potrzeby piszesz do Chińczyków i oni to załatwią, makro napiszą itd, zawsze przed kupnem możesz napisać czego wymagasz. 6 osiowe sterownik także oferują, chyba nawet 8 osi do robotów itd.
I don't like principles, I prefer prejudices
-
- Kontakt:
Nigdy nie mów "nigdy" ale to musiałbym napotkać problem nierozwiązywalny tym co mam.
A puki co - odpukać
A puki co - odpukać