Niesłowny forumowicz

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
etet100
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 6
Kontakt:

Re: Niesłowny forumowicz

Post napisał: etet100 » 27 cze 2019, 07:52

No to chyba większość producentów drukarek 3d powinna zlożyć CV do Renault. I producenci silników ze zintegrowaną śrubą. Resztę pozostawię bez komentarza.

Awatar użytkownika

oskaeg
Posty w temacie: 5

Re: Niesłowny forumowicz

Post napisał: oskaeg » 27 cze 2019, 12:38

etet100 pisze:No to chyba większość producentów drukarek 3d powinna zlożyć CV do Renault. I producenci silników ze zintegrowaną śrubą. Resztę pozostawię bez komentarza.

Większość drukarek 3D ma albo paski, albo sprzęgła. Zabiegi widzę takie jak w Sądzie, Ja piszę o jednym, a Ty o drugim. Chodziło mi o Twoje połączenie z naciętą śrubą i pierścionkiem dociskowym, a nie o silnik ze zintegrowaną śrubą.

Poza tym, nie wiem czy zauważyłeś ale silnik ze zintegrowaną śrubą ma szlifowaną oś śruby, która wchodzi w łożyska samego silnika, nie ma tam Twojego "połączenia"... To rozwiązanie nie jest niczym nowym, coś takiego stosowano również w silniczkach krokowych które znajdują się np w napędach CD lub napędach FDD. Tam ze względu na miniaturyzację, miało to jeszcze większy sens.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”