Baza g54
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Baza g54
Mam małe doświadczenie jeśli chodzi o haasa więc mam do was pytanie. W czasie toczenia zauważyłem że mam płytkę do wymiany więc wcisnąłem reset wymieniłem płytkę i chciałem sprawdzić z zero detalu podjeżdżając narzędziem. No i problem polega na tym że w wartościach g54 podaje mi wartości maszynowe. Jak wystartuje programem to mi wyświetla prawidłowe wartości bazy g54 jak tylko wcisne reset to od razu wracają wartości maszynowe. Jest to bardzo irytujące jak można to rozwiązać. Tokarka St35.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Re: Baza g54
zmien ekran tak zeby wyswietlal pozycje G54 a nie maszyny.
Nie wiem co to dokladnie za maszyna ale powinno sie dac zrobic.
Nie wiem co to dokladnie za maszyna ale powinno sie dac zrobic.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Re: Baza g54
Na jakim sofcie jedziesz?siara_1984 pisze: ↑23 maja 2019, 13:18Mam małe doświadczenie jeśli chodzi o haasa więc mam do was pytanie. W czasie toczenia zauważyłem że mam płytkę do wymiany więc wcisnąłem reset wymieniłem płytkę i chciałem sprawdzić z zero detalu podjeżdżając narzędziem. No i problem polega na tym że w wartościach g54 podaje mi wartości maszynowe. Jak wystartuje programem to mi wyświetla prawidłowe wartości bazy g54 jak tylko wcisne reset to od razu wracają wartości maszynowe. Jest to bardzo irytujące jak można to rozwiązać. Tokarka St35.
.... , jak na tym ,, nowszym" , to kliknij POSITION nastepnie wejdź w zakładkę ALL i daj znać co wyświetliło na ekranie.
.... , jak na tym ,, starszym" , to kliknij CURRENT COMMANDS następnie poklikaj PAGE UP lub PAGE DOWN i daj znać co znalazłeś.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki