Moje małe cnc
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 4
Moje małe cnc
Witam
Moje małe cnc do prac modelarskich.
Pole robocze 400x350x100.
https://www.cnc.info.pl/album_personal.htm?user_id=2395
Proszę o opinię
Pozdrawiam
Ireneusz Kurka
Moje małe cnc do prac modelarskich.
Pole robocze 400x350x100.
https://www.cnc.info.pl/album_personal.htm?user_id=2395
Proszę o opinię
Pozdrawiam
Ireneusz Kurka
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Podoba mi sie sposob kasowania luzu na srubach trapezowych - dwie nakretki rozpychane sprezyna. Cala kontrukcja wyglada bardzo solidnie. Wszystko jest stalowe?
Moze podasz troche wiecej szczegolow? Jakie silniki zastosowales? Jak jest srednica srub trapezowych?
Robiles jakies proby dokladnosci?
Moze podasz troche wiecej szczegolow? Jakie silniki zastosowales? Jak jest srednica srub trapezowych?
Robiles jakies proby dokladnosci?
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 4
Witam
Dziękuję za dobre słowo.
Cała konstrukcja wykonana jest jak narazie z elementów stalowych. Elementy frezowane, szlifowane, a następnie skręcone śrubami na klej Loktite 271. Wałki prowadzące fi 16 całkowicie podparte na elementach konstrukcji. Łożyska liniowe typu otwartego. Śruby pociągowe tr16x4 osadzone na łożyskach skośnych. Śruby napędzane silnikami krokowymi 1,89Nm 3,2V za pośrednictwem przekładni 1:2. Sterowanie mikrokrokowe z sterownika Mixpol Alfa-3 oraz programu Mach3.
Do zakończenia projektu pozostało wykonanie osi Z z aluminium wyłączniki krańcowe oraz czwartą oś A.
Pozdrawiam
Ireneusz Kurka
Dziękuję za dobre słowo.
Cała konstrukcja wykonana jest jak narazie z elementów stalowych. Elementy frezowane, szlifowane, a następnie skręcone śrubami na klej Loktite 271. Wałki prowadzące fi 16 całkowicie podparte na elementach konstrukcji. Łożyska liniowe typu otwartego. Śruby pociągowe tr16x4 osadzone na łożyskach skośnych. Śruby napędzane silnikami krokowymi 1,89Nm 3,2V za pośrednictwem przekładni 1:2. Sterowanie mikrokrokowe z sterownika Mixpol Alfa-3 oraz programu Mach3.
Do zakończenia projektu pozostało wykonanie osi Z z aluminium wyłączniki krańcowe oraz czwartą oś A.
Pozdrawiam
Ireneusz Kurka