Witam,
posiadam laser Bystar 3015 i muszę zmienić komputer z Win98, bo mi się krzaczy. Postanowiłem to zrobić na jednostce z WinXP ale potrzebuję sterowników do kart, głównie do Bystronic PCOLA E0767-5-A. Może ktoś jest w stanie pomóc. Proszę o kontakt.
Jeśli ktoś się czuje na temat odpłatnie jako wykonanie usługi i ma na to pomysł to jestem otwarty na propozycje. Zależy mi na czasie.
Bystronic Bystar 3015 - sterowniki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Re: Bystronic Bystar 3015 - sterowniki
Witam.
Chyba będę mógł Ci pomóc.
Potrzebuję wiecej danch na temat maszyny.
Rok produkcji, wersja CNC. Jaki sterownik jest w panelu STL ? Seletron czy AllenBradley.
Twój panel operatorski funkconuje ?
Najwiwkszy problem to komunikacja komputera z cnc (toslink), karta w komuterze to ISA, sytem bardzo leciwy.
Ale to da się przeskoczyć. W Twoim wypadku jajlepszym rozwiazaniem byłby panel opratorski Retrofit.
Bystronic oferuje taki ale cena jest absurdalna. Można to zrobić samemu.
W najgorszym wypadku możesz użyć zwykłego komputera który ma na plycie głownej slot ISA.
Software pod WIN XP mogę podesłać.
Jakoś nie kojażę tej karty PCOLA E0767-5-A. To obsługa klawiaruty ? Jeśli tak to nie bedzisz jej potrzebował.
Nowy soft ma klawiature wirtualną.
Pozdrawiam,
Stanley.
Chyba będę mógł Ci pomóc.
Potrzebuję wiecej danch na temat maszyny.
Rok produkcji, wersja CNC. Jaki sterownik jest w panelu STL ? Seletron czy AllenBradley.
Twój panel operatorski funkconuje ?
Najwiwkszy problem to komunikacja komputera z cnc (toslink), karta w komuterze to ISA, sytem bardzo leciwy.
Ale to da się przeskoczyć. W Twoim wypadku jajlepszym rozwiazaniem byłby panel opratorski Retrofit.
Bystronic oferuje taki ale cena jest absurdalna. Można to zrobić samemu.
W najgorszym wypadku możesz użyć zwykłego komputera który ma na plycie głownej slot ISA.
Software pod WIN XP mogę podesłać.
Jakoś nie kojażę tej karty PCOLA E0767-5-A. To obsługa klawiaruty ? Jeśli tak to nie bedzisz jej potrzebował.
Nowy soft ma klawiature wirtualną.
Pozdrawiam,
Stanley.
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Witam,
Mam podobny problem , komputer sie wysypuje. Jskis czas temu wymienilem zasilacz i pomoglo. Tam jest zadilacz AT 80wat i jest zbyt malej mocy. Obecnie ponownie mam z kompem problem i chetnie bym go zamienil. Ale nie mam sterownikow i oprogramowania. Czy ktos to ogarnia w Polsce ?
Mam podobny problem , komputer sie wysypuje. Jskis czas temu wymienilem zasilacz i pomoglo. Tam jest zadilacz AT 80wat i jest zbyt malej mocy. Obecnie ponownie mam z kompem problem i chetnie bym go zamienil. Ale nie mam sterownikow i oprogramowania. Czy ktos to ogarnia w Polsce ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
pisz na [email protected]
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :