Suby ngcgui
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 112
- Kontakt:
-
- Posty w temacie: 112
- Kontakt:
Re: Suby ngcgui
Uruchomiłem to dziś i jest dobrze zarówno na ostrzałce jak i na symulatorze.
Moje maszyny są skonfigurowane tak, że strzałka klawiatury pokazuje kierunek ruchu narzędzia a nie stołu czy materiału.
Jeśli tez tak masz to powinien jeżdzić prawidłowo. Wprawdzie nie bardzo widzę jak chcesz tym subem zrobić podcięcia piórka
ale to inna rzecz.
Moje maszyny są skonfigurowane tak, że strzałka klawiatury pokazuje kierunek ruchu narzędzia a nie stołu czy materiału.
Jeśli tez tak masz to powinien jeżdzić prawidłowo. Wprawdzie nie bardzo widzę jak chcesz tym subem zrobić podcięcia piórka
ale to inna rzecz.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 101
X musi dobierać w plusie bo taka jest konstrukcja maszyny której nie zmienię. Z jak w oryginale też nie dobiera w plusie więc i teraz X też nie dobiera w plusie. Taka konstrukcja, że u mnie X musi dobierać na plus a startować od minus.
-
Spoko luzik już sobie poradziłem i subik lata jak mi potrzeba.
A maszyna jest poprawnie skonfigurowana. Tyle że u mnie oś A jeździ na osi X, a u Ciebie jest na oddzielnym stole teowym poza maszyną. I taka to jest różnica że u Ciebie pasuje dobieranie na minus a u mnie nie pasuje. Nie wszyscy mają jednak wszystko na jedno kopyto zrobione.
-
- Posty w temacie: 3
Ok ale jak sobie poradziłeś?
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
Przerobiłem wszystkie zależności w subie i dobiera w plusie. Utworzyłem po tym dwa suby żeby się nie gimnastykowac i jeden robi szlif ostrza a drugi podcina piórka

Kamar ja tej maszyny nie produkowałem. Ja też jej konstrukcyjnie nie zmieniłem. Jedynie jest zetka druga dorobiona żeby klamota nie dźwigać silnikiem. Na korbie mam wstępną zetkę długą i na CNC krótką z jamnikiem do ostrzenia. Na dole są fotki tej fabrycznej maszyny która musi dobierać mi w plusie w przypadku gdy A jeździ na X.
suby-ngcgui-t65276-80.html
Ma naostrzyć z suba wiertło i frez. Do wałków też coś kiedyś dorobię. Może i jakieś płaskie powierzchnie w przyszłości też. A to wszytko pójdzie z innych subów albo z CAM-a bez stresu. Co nie da się inaczej napiszę z palucha. Wszystko co miałem do powiedzenia w temacie tego suba powiedziałem, i nie zamierzam nic więcej dodawać.