Sposoby na starość

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

amator7
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 16

Re: Sposoby na starość

Post napisał: amator7 » 16 gru 2018, 12:20

kamar pisze:Pogratulować autorytetów

Skąd pewność że to autorytet?
Człowiek trafnie opisał to czego ja lepiej bym nie zrobił, dlatego taka wstawka.
Jeśli czujesz do niego jakąś niechęć to już twoja sprawa, może i jest w pewnych sprawach nazbyt bezpośredni.
Ale lepsze to niż hipokryzja wielu co to niby bułkę przez bibułkę a ..... gołą ręką.
Nie we wszystkim zgadzam się z tym panem, ale w kwestii wypowiedzi j.w prawie całkowicie.
Chyba wolno?

Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 39
Kontakt:

Post napisał: kamar » 16 gru 2018, 12:31

Oczywiście, że wolno, tylko czy czasu nie szkoda :)

amator7

Post napisał: amator7 » 16 gru 2018, 12:51

Czyż każdy z nas nie marnotrawi go czasami w sposób jeszcze bardziej bezproduktywny?
A nawet szkodliwy dla osobowości i zdrowia.
I nawiązując jeszcze do Twojej wypowiedzi poddającej w wątpliwość wiarygodność i postawę moralną p. Michalkiewicza, to czy wyroki ferowane przez tzw sądy są dla Ciebie bardziej wiarygodne niż jego wypowiedzi?
Osobiście zawsze zostawiam pewien margines na to, że każdy jest tylko człowiekiem bez względu na tytuły i zajmowane stanowiska.
A jego wypowiedź może i niezbyt wysublimowana i taktowna jest podyktowana tym, że posiada więcej informacji niż to na czym my bazujemy. I widzi to w sposób odmienny od ogólnie przyjętego. Wyrokom i sprawiedliwości nie zawsze po drodze.
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: kamar » 16 gru 2018, 13:00

amator7 pisze:
16 gru 2018, 12:51
że posiada więcej informacji niż to na czym my bazujemy.
Ależ ja bazuje na obserwacji tego pana od lat :) I nie tylko jego wypowiedzi ale i np. sposoby pierwszego rozstania z Korwinem.
Przytoczyłem cytat akurat w tej sprawie bo nie co dzień się zdarza publiczne odcinanie najbliższej rodziny od delikwenta.
Ciekaw jestem łamania opłatkiem w niewątpliwie katolickim domu Michalkiewiczów :)

pavyan
Posty w temacie: 8

Post napisał: pavyan » 16 gru 2018, 13:18

Ja też bazuję na obserwacji St. Michalkiewicza od wielu lat - i mam zupełnie inne zdanie; uważam go za jednego z najbardziej wartościowych publicystów w Polsce i zawsze z przyjemnością go czytam (bo ogólnie wolę czytać "drukowane", niż słuchać/oglądać YT).
Ale to pewnie "tylko" dlatego, że ja od ZAWSZE po prawej byłem stronie... a Ty po lewej (tak wnioskuję z Twoich wypowiedzi - choć nie wiem, czy od zawsze).

PS: To banał, ale "nie popełnia błędów ten, kto nic nie robi" (nie pisze?).
Ale nie stwierdzam jednak powyższym zdaniem kategorycznie, że tym razem Michalkiewicz popełnił błąd. Nie wydaje mi się.
Pomogłem? Kliknij, proszę :-)

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 29

Post napisał: jasiu... » 16 gru 2018, 13:35

Myślę, że chodzi o coś innego.

https://www.wprost.pl/zycie/414770/sedz ... luzki.html - czy PZPN zapłacił dziewczynce milion złotch?
http://kielce.wyborcza.pl/kielce/7,4726 ... dczym.html - czy prokuratura, w której pracował pan prokurator zapłaci milion złotych?
To może sąd zapłacu milion złotych? https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzen ... ualne.html

Nie, zapłacić ma tylko kościół!

Też pamiętam czasy Jerzego Urbana i wiem, że wielu ludzi, dla osiągnięcia własnych korzyści nie tylko nagina rzeczywistość, ale tworzy całkiem nowe fakty i zmusza nas, żebyśmy w nie wierzyli. No przecież bezdomni w USA są, to śpiwory dla nich są potrzebne, gdyby ten punkt widzenia przyjmować.

Właśnie czytałem, że mocno zwolniły prądy morskie, a powierzchnia oceanu jest cieplejsza, niż normalnie. Będą mieli Norwegowie, jak ich Golfstrom przestanie grzać. Aha, jaka jest ogólna temperatura wody w oceanie (z uwzględnieniem głębi) nie mogę na razie znaleźć. Nie badają?

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: kamar » 16 gru 2018, 13:54

pavyan pisze:
16 gru 2018, 13:18
Ale to pewnie "tylko" dlatego, że ja od ZAWSZE po prawej byłem stronie...
Znaczy cenisz go dlatego, że jest po Twojej (umownej) stronie :)
U mnie strona nie ma wpływu na ocenę człowieka, zachowanie i wypowiedzi (szczególnie ad hoc) jak najbardziej.

Dodane 15 minuty 24 sekundy:
jasiu... pisze:
16 gru 2018, 13:35
i wiem, że wielu ludzi, dla osiągnięcia własnych korzyści nie tylko nagina rzeczywistość, ale tworzy całkiem nowe fakty i zmusza nas, żebyśmy w nie wierzyli.
Się zdecyduj, kwestionujesz fakt czy wysokość odszkodowania ?
I co ma Michalkiewicz do tego ? Obronił organizację kościelną (nie KOŚCIÓŁ) ? Czy tylko wsadził kolejny kijek w mrowisko ?
Bo przecie nie dla przypodobania się radyju, ono ma innych faworytów. Dla niego niezmiennie coma przecinek. I cale szczęście :)

amator7

Post napisał: amator7 » 16 gru 2018, 14:34

No i proszę, z globalnego ocieplania i smogu zeszło na obgadywanie Staśka.
Nie gubcie chłopaki wątku. ;-)
Michalkiewicza wrzuciłem tylko aby objaśnił na czym przekręt polega a nie zeby stał się podmiotem dalszej dyskusji.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 29

Post napisał: jasiu... » 16 gru 2018, 14:56

kamar pisze:
16 gru 2018, 13:54

Się zdecyduj, kwestionujesz fakt czy wysokość odszkodowania ?
Kwestionuję różnicę pomiędzy traumą zgwałconej przez księdza, sędziego, czy nauczyciela. Różnicy żadnej nie ma, gwałt jest zawsze gwałtem, czymś ochydnym i nie ma "fajniejszego gwałtu", tylko dlatego, że sprawca nie był księdzem. Jeśli tak, to czemu nie ma ujednolicenia odszkodowań, czemu w tym jednym przypadku sąd zachowuje się spektakularnie?

Nie jestem zwolennikiem Michałkiewicza. Nie jestem też przeciwnikiem. Gość ma swoje grono odbiorców, osób które mu klaszczą i osób, które go nienawidzą i czepiają się każdej wypowiedzi. Mnie nie ma w tym tłumie po żadnej stronie. Co nie znaczy, że ktoś mi obojętny nie ma prawa w mojej obecności się wypowiadać i liczyć na to, że jego wypowiedzi wysłucham. Mogę nie podejmować dyskusji, ale nie wolno mi kogokolwiek dyskryminować tylko dlatego, że idzie się wygadać do takiej, czy innej redakcji. Czym innym jest przyjęcie poglądów, a czymś innym pozwolenie, żeby te poglądy dotarły do mnie.

Właśnie dlatego kwestionuję Michałkiewicza, jako fachowca od klimatu, bo zna się on na tym tak samo, jak wiele innych osób, które cieszą się z dostępu do mikrofonu i uważają, że mogą właściwie wypowiadać się na każdy temat.

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: kamar » 16 gru 2018, 15:10

amator7 pisze:
16 gru 2018, 14:34
Nie gubcie chłopaki wątku. ;-)
Że jak ? Może zapytaj właściciela tematu co tu jest właściwym wątkiem :) Demencja ? :)
A farba gdzie ? :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”