SK 40 vs HSK 63
Czy warto inwestować w HSK 63
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
Re: SK 40 vs HSK 63
Z tymi tulejkami to racja. Nie napisałem o tym, bo zapomniałem i nie sądziłem, że to ma znaczenie, bo sam nigdy nie używałem narzędzi, które trzeba mocować od środka. Tulejki muszą być obecne tylko wtedy jak zapodajesz chłodzenie przez wrzeciono. W takim razie mam pytanie: Jak wygląda mocowanie takich narzędzi w oprawce ISO? I jeszcze jedna informacja: Jest taki element we wrzecionie jak przepust obrotowy. Serwis musi go sprawdzać i ewentualnie wymieniać co 2tys. godzin pracy wrzeciona. Jego usterka powoduje dostanie się wody do wrzeciona i jeżeli stanie się to po upływie tego czasu, a nie zamówisz wizyty serwisu to stracisz gwarancję (bo pewnie taką masz, bo to nowa maszyna) więc trzeba o tym pamiętać i dzwonić do serwisu żeby zdążyli przyjechać przed upływem 2k godzin pracy wrzeciona.
Jeżeli pomogłem kliknij pomógł 

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Głowica za późno już kupiłem średnicę 52mm nie ma kasy na próby . problem jeszcze wiertła ale nic innego nie znalazłem
Dodane 11 minuty 23 sekundy:
O co chodzi oprawka ISO
Dodane 11 minuty 23 sekundy:
O co chodzi oprawka ISO
Bigda
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
ISO = SK lub po amerykańsku CAT - czyli tradycyjne końcówki wrzeciona np. SK40, ISO40, CAT40 - to jest jedno i to samo.
Jeżeli pomogłem kliknij pomógł 

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
A to odpowiadam na pytanie jeśli o to chodzi to w oprawkach ISO SK40 śruba mocująca znajduje się w stożku i praktycznie uchwyt jest od samego tego kołnierza i ten kołnierz jest sam w sobie którzy .
Bigda