Rozstaw śrub będzie pasował, te 3 otwory wystarczą na same śruby czy konieczne jest wykonać jeszcze jeden aby ustalić uchwyt względem stołu kamieniem ustalającym ?? Jeśli chodzi o te pogłębienia w otworze to dobry pomysł ale ogranicza mnie długość tego walca, gdyż nie ma miejsca przy stosowaniu podkładek normalizowanych... a nie mogę zwiększyć tej długości, chyba że zastosować po prostu mniejsze śruby ? Zastanawiam się czy jedna śruba byłaby wystarczająca
Proces technologiczny tarcza/tuleja
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Re: Proces technologiczny tarcza/tuleja
To zrób tak i obejdzie się bez podkładek.
https://zapodaj.net/f25189526e6d0.jpg.html
p.s.
Na jednym z otworów możesz też zrobić gwint i pozbyć się nakrętek.
.... z drugiej strony pogłębienie pod łeb imbus i po problemie.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Mam wykonany gwint na tych otworach pod śruby, a czy nie dałoby się po prostu zastosować śrub o jakimś kształcie tak aby nie stosować podkładek i nie frezować tej płaskiej powierzchni na walcu ? Chciałbym to jak najłatwiej rozwiązać aby nie komplikować jakoś specjalnie procesu tech.
Co do tego pogłębienia pod łeb śruby imbusowej pytanie czy to pogłębienie przy śrubie M10 nie będzie mialo zbyt dużej średnicy ze wejdzie mi na kolejny otwór, a wydaje mi sie ze tak wlasnie będzie.
Wspominałem, ze niestety ogranicza mnie długość tego walca i przez to rozmieszczenie otworow od siebie jest dosc male a robic regulacje na 2 otworach tylko to troszkę mało...
Co do tego pogłębienia pod łeb śruby imbusowej pytanie czy to pogłębienie przy śrubie M10 nie będzie mialo zbyt dużej średnicy ze wejdzie mi na kolejny otwór, a wydaje mi sie ze tak wlasnie będzie.
Wspominałem, ze niestety ogranicza mnie długość tego walca i przez to rozmieszczenie otworow od siebie jest dosc male a robic regulacje na 2 otworach tylko to troszkę mało...
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Coś tam musisz zrobić ...... , chociażby stożek w otworze i zastosować śruby z łbem stożkowym pod klucz imbus.
.... , nie widzę innego rozwiązania.
https://zapodaj.net/7768f1d059565.jpg.html
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki