przeczytałem wpisy i widze iż znacząca cześć rozmów to wzajemna krytyka gustów .
Temat dotyczy bezpośrednio wzmacniaczy a nie gustów ......Gusta potem ,na drugim miejscu....
Dodane 4 minuty 55 sekundy:
IMPULS3 pisze: ↑31 paź 2018, 19:24
kwarc pisze:jak przez mgłe pamiętam iż założyłem ten temat
Jeden z użytkowników złożyl prośbę aby wydzielić posty o wzmacniaczach z tematu o symulacji a że byłeś pierwszym "postem" o tej tematyce to zostałeś ojcem założycielem tego tematu.

Porządek na forum musi być.
UFF ,ulżyło mi troche , naprawde myślałem iż mam dziury w pamięci
Podejrzewałem też wersje wydzielenia wątku ..... bo początek oczywiście pochodzi z innego tematu .
Dzieki ci dobry człowieku za wyjaśnienie .
Dodane 28 minuty 31 sekundy:
Elektroakustyka ,może nowy dział?
To szeroki temat ,umożliwiający wiele ciekawych ,rzetelnych dyskusji oraz przedstawianie projektów ale jednocześnie ,niestety jest to temat rzeka dla osób które tylko gadają "piszą" , nawet być może nie polutowali najprostrzego wzmacniacza a napiszą całe wywody jaki to kto inny jest, nieumny , głuchy ..itd..
Jest to też Biznes w którym miesza sie strasznie- dobry sprzet z słabizną dobrze wypromowaną i sprzedaną czesto za grubą kase.
-----------------------
Jest tak dlatego iż końcowy efekt jest subiektywnym ,indywidualnym odbiorem słuchanej muzyki ...
A wiec zawsze można zakwestionować zdanie innego użytkownika sprzętu albo kolegi z forum ....
--------------------
Cieżko tu o mechanizm którym można ocenić kto jest kto .

Kto sie zna a kto ściemnia.
Nawet najgorszy sprzet gra .... jesli go wykonać w wersji ekstra na złocie to już bedzie HI END , bo bedzie złoty ...... Generalnie ciężki temat
Dodane 23 minuty 29 sekundy:
=============================
Ale jeśli ktoś powołał ten temat do życia (chialbym żeby sie ci ludzie ujawnili ) to....
Jako miłośnik muzyki i elektroniki przedstawie dobre konstrukcje ,sprawdzone ....Na ile dobre to już inna sprawa .
Poprostu dobre .Głównie pod słuchawki .....
Dodane 13 minuty 53 sekundy:
========================
4 strony napisane w temacie przepychanek gdzie jedni próbują zniszczyć innych w kwestii kto ma prawo do świetego Grala .........
Nie napisze kto na tych czterech stronach traktuje innych z łokcia a kto był OK .....Każdy sam może sobie to
odczytać .........i zinterpretować ale to nie może być temat o biciu z łokcia tylko to jest temat o elektroakustyce .....
Dodane 9 minuty 28 sekundy:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++==
skończyć pieprzenia o sprzetach za grube tysiace złotych .............
Ty słuchales albo masz za 5k inny za 10k a ja mam za 50k a moj kolega ma za 100k ,oczywiscie to sarkazm .
Skończyć z bezsensownym przebijaniem sie cenowym w rozmowach w tym temacie !!!!
Nie jesteś w niczym lepszy podając jako przyklad ceny sprzętu !!!!!!
==============================================
Dodane 15 minuty 41 sekundy:
Ważna kwestia ,bardzo ważna .Skoro elektroakustyka jest tak indywidualną dla ocen to jak i gdzie szukać wzorców np.wzorców brzmienia .Bo napewno nie powinno ich sie szukać w recenzjach sprzetu

odpowiedz jest banalnie prosta .......ale jednocześnie jest znienawidzona i czesto bardzo ostro krytykowana itp...
Wzorców brzmienia trzeba szukać w REALU na:
1- koncerty orkiestr muzy klasycznej
2-dobrze nagłosnione na niewielkich salach koncerty kapel (jak to rozpoznać czy dobrze naglosniona to inny temat)
3 -kameralne takie z 2-4 metrów słuchanie np. gitary przy ognisku .
---------------
Dodane 2 minuty 15 sekundy:
Jeszcze o wzorcach ...nawet jak na jakimś jarmarku mija nas orkiestra strażacka fałszując to mamy okazje wsluchać siem w prawdziwe wzorce brzmienia instrumentów .
Dodane 1 minuta 32 sekundy:
Bez wzorców niema szans aby ocenić czy sprzet jest dobry czy kicha .Jesli nie znasz wzorca kupisz kiche za grubą kase
Dodane 9 minuty 59 sekundy:
+++++++++++++++++++
Jakiś koleś gdzieś napisał..... iż kupił sprzet za 7k bo wyczytał iż trzeba słuchać damskich wokali na sprzecie zeby ocenic jakosc i puscili mu taki numer ze kupił bo ..... mu siem spodobalo i marka byla taka ze mógł siem pochwalic Japonskim sprzetem.
--------------------------------
Dodane 2 minuty 40 sekundy:
Sorki ze tyle nawypisywalem ale zaniedbalem temat i musialem nadrobic

.