postprocesor Mach dla SheetCam-a, Detekcja pływającą głowicą
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
Re: postprocesor Mach dla SheetCam-a, Detekcja pływającą głowicą
Kurczę właśnie plik jest poprawny, na końcu mam ok. 1s postoju na zapalonym palniku. Na przeróżnych rysunkach jest tak samo. Postaram się wrzucić filmik aby to ukazać.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 20
Skoro tak się dzieje przyczyny szukaj w sprzęcie a nie oprogramowaniu. Może przekaźnik od załączania palnika ma zwłokę ? Ciężko powiedzieć nie stojąc przy sprzęcie.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam
Czy to makro i postprocesor do CSMIO zadziała tez ze sterownikiem w wersji "M" (czteroosiowym) ?
Czy to makro i postprocesor do CSMIO zadziała tez ze sterownikiem w wersji "M" (czteroosiowym) ?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Koledzy mam problem z tym postprocesorem od karpika steelbox karpik74. Mach3 +THC 150. Po odpaleniu kodu odpala się najpierw M3 a potem M300 i tak za każdym razem, wszystko działa ale to mierzenie dwa razy trochę męczy ?? M3 mam ze strony promy a M300 od Karpika74 (powyżej).
-
- Posty w temacie: 3
Panowie czy ktoś może się nademna zlitować i podesłać poaprocesora pod mach3 i THC compact.
Po 7latach zrobiłem pływająca głowice, fajnie, ale po wstawieniu treści z początkowych postów, sheetcam pokazuje mi info o błędnym postprocesor, znalazłem jakiś inny, super - generuje gcode.
Po uruchomieniu na maszynie (bez włączonej plazmy) działa fajnie zjeżdża bada bazuje
Po włączeniu plazmy i THC zaczynają się przygody
Pierwsze wypalenie idealnie ( i teraz podczas pierwszego palenia wg macha os Z leci do na maksa w górę przyjmijmy że 100mm. )
Pod koniec pierwszego palenia palnik zamiast fizycznie zjechać na bezpieczną przejazdowa - jedzie w dół, dlatego że wg macha palnik jest na wysokości 100mm.
Więc chciałem zapytać czy ktoś mi coś podeślę bo nerwów nie mam do rzucania po warsztacie
Po 7latach zrobiłem pływająca głowice, fajnie, ale po wstawieniu treści z początkowych postów, sheetcam pokazuje mi info o błędnym postprocesor, znalazłem jakiś inny, super - generuje gcode.
Po uruchomieniu na maszynie (bez włączonej plazmy) działa fajnie zjeżdża bada bazuje

Po włączeniu plazmy i THC zaczynają się przygody

Pierwsze wypalenie idealnie ( i teraz podczas pierwszego palenia wg macha os Z leci do na maksa w górę przyjmijmy że 100mm. )
Pod koniec pierwszego palenia palnik zamiast fizycznie zjechać na bezpieczną przejazdowa - jedzie w dół, dlatego że wg macha palnik jest na wysokości 100mm.
Więc chciałem zapytać czy ktoś mi coś podeślę bo nerwów nie mam do rzucania po warsztacie
-
- Posty w temacie: 3
Zmieniłem
Wsad pliki m3.m1s
Code "G31 z-20 F1000"
While isMoving ()
Wendy
Call setdro (2.0)
Code "G92 z-4 F1700"
Code "G00 z2 F1000"
While isMoving ()
Wend
DoSpinCW()
End
Palnik bada wysokość, zeruje, włącza się, ale podczas palenia os Z wirtualnie leci w górę np do pozycji 50, po zakończeniu palenia, palnik chce zjechać do bezpiecznego przejazdu, w tym momencie już nurkuje w blachę!
THC Compact Prokopcia (które steruje silnikiem osi Z za pośrednictwem płyty głównej!)
Po za tym wydaje mi się z THC nie pracuje podczas palenia blachy.
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Wsad pliki m3.m1s
Code "G31 z-20 F1000"
While isMoving ()
Wendy
Call setdro (2.0)
Code "G92 z-4 F1700"
Code "G00 z2 F1000"
While isMoving ()
Wend
DoSpinCW()
End
Palnik bada wysokość, zeruje, włącza się, ale podczas palenia os Z wirtualnie leci w górę np do pozycji 50, po zakończeniu palenia, palnik chce zjechać do bezpiecznego przejazdu, w tym momencie już nurkuje w blachę!
THC Compact Prokopcia (które steruje silnikiem osi Z za pośrednictwem płyty głównej!)
Po za tym wydaje mi się z THC nie pracuje podczas palenia blachy.
Ma ktoś jakiś pomysł ?