"Zastosowałem przekładnię cykloidalną" Przekładnia akurat fabryczna firmy SUMITOMO.
Bazą akurat jest tokarka z 1954r. Z niej zostało tylko łoże i obudowa wrzeciennika. Wszystko inne wykonałem sam. I masz rację ile to kosztuje czasu, wiedzy i kasy.
Gwarantuję Ci że takiej na forum nie było.
Przyjdzie czas to się pochwalę .
Pozdrawiam
Ruchome, skrętne wrzeciono
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Re: Ruchome, skrętne wrzeciono
Czekamy niecierpliwiejuzwa1 pisze:Przyjdzie czas to się pochwalę .

sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
A te oferowane części w dziale "Giełda" to aby nie kawałki tego projektu ? 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Akurat nie muszę rozsprzedawać projektu na części ponieważ za dobrze na siebie zarabia.
Obecnie w wolnej chwili ( jest ich mało) pracuję nad układem przejścia z trybu toczenia w tryb frezowania w taki sposób żeby wszystko działo się automatycznie.
Mogę dodać że pełna obróbka CNC jest możliwa na elemencie o średnicy 480 mm i długości 2000 mm i zmianą narzędzi.
W między czasie jeszcze zrobiłem mały ploterek ( 1250 x 820 mm ) żeby nie obciążać swojego Biesse Rover.
Pozdrawiam
Obecnie w wolnej chwili ( jest ich mało) pracuję nad układem przejścia z trybu toczenia w tryb frezowania w taki sposób żeby wszystko działo się automatycznie.
Mogę dodać że pełna obróbka CNC jest możliwa na elemencie o średnicy 480 mm i długości 2000 mm i zmianą narzędzi.
W między czasie jeszcze zrobiłem mały ploterek ( 1250 x 820 mm ) żeby nie obciążać swojego Biesse Rover.
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
no pacz, a ja światu za friko dałem swoja głowicę i piszą czasem do mnie ludziki nawet z polinezji. tydzien temu jakis dr uniwerka jakiegos tam z Papeete hehe. Ale za to zaprojekciłem gietarke 3d do drutu, ponoć uzywana 600 kzł kosztuje, ciekawe.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Nooooo widzisz i jest git. Akurat coraz więcej piszą obcokrajowcy do polskich firm ponieważ coś jeszcze potrafimy zrobić.
Pomijam fakt że niektórzy robią za psie pieniądze a to nie sztuka, wziąść cenę rynkową na danym rynku to jest sztuka.
Pomijam fakt że niektórzy robią za psie pieniądze a to nie sztuka, wziąść cenę rynkową na danym rynku to jest sztuka.