arek172 pisze:Film poświęcam i dedykuje tym znawcom , że się nie da tym nożem i że się nie znam na cnc
arek172 pisze:2.Niech mi ktoś wytłumaczy jak używać i odróżniać kwadranty (tipy) bo za cholere nie moge sie skapować.
arek172 pisze:3.Jak odróżnić toczenie przed osią i za osią co to oznacza i jak to się ma w praktyce bo od tego zależy kwadrant (pyt 2.)
arek172 pisze:4.Jak odróżniać G41 i G42 czytałem na ten temat i chyba dalej nie potrafię w sposób pewny to odróżnić.
arek172 pisze:5. Czym charakteryzuje się nóż prawy od lewego bo z tego co widzę niektórzy piszą sprzeczne ze sobą wiadomości.
arek172 pisze:. A promień dla tych kumatych co czytali program to jedynie wykonuje jego połowę osły
"ośle" skoro tak się znasz na cnc to ja chylę czoła przed fachowcem
myślisz że, się coś znasz a pytasz o
np. kwadrant gdzie jest to coś tak prostego że aż śmiech zbiera...
arek172 pisze: a zawsze miałem gotowe programy od programisty
tylko co ci z tego programu dobrze napisanego jak ty nie umiesz narzędzia poprawnie opisać

co z tego że, tam możesz mieć kompensacje jak ty walniesz zły kwadrant i myślisz że, promie masz wg. rysunku
a co do detalu z filmu to zrobienie promienia do połowy a potem i odcięcie a potem przekładka.... gościu widać że, masz pojęcie
WZÓR pisze: ↑25 sie 2018, 11:53
P.s.
Pochwal się jaki promień tam wyszedł po odcięciu detalu ...... , jest zgodny z rysunkiem (?)
no własnie
Dodane 1 minuta 51 sekundy:
to że, chłopaki pozwolili sobie na odrobinę śmiechu to sam sobie jesteś winny