Gwint M20x1.0 - 10 krotny
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Re: Gwint M20x1.0 - 10 krotny
Przyjmując zlecenie należy przede wszystkim ustalić ze zleceniodawcą wszystkie szczegóły techniczne: co to ma być, z czego wykonane, ewentualne wymagane normy, sposób sprawdzania (jak i czym sprawdzać taki dziwny gwint?) itp. Zmniejszy się przez to znacznie ryzyko "wtopki". Często są to pośrednicy, którzy nie mają pojęcia o technice. Dodatkowe wymagania, które mogą się pojawić w trakcie realizacji zlecenia często drogo kosztują ale wykonawcę.
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 2

Gwint na rysunku od klienta jest tak oznaczony jak na zdjęciu. Problemu z klientem/zamówieniem póki co nie ma, uzgodniliśmy inny dostępny gwint, nie mniej jednak jak twierdzi i jak widziałem na własne oczy, posiada on już kilkadziesiąt elementów z takim gwintem dodatkowo jak twierdzi wykonanym przez różne firmy i nikt nie miał z tym problemu, jak twierdzi.
Stąd też ciekawi mnie czy rzeczywiście jest na to prosty sposób i jest to "normalny gwint", mimo kilkunastu zapytań nawet wiekowi tokarze nie chcą się podjąć wykonania takiego gwintu nie wspominając już o wykonaniu gwintu wewnętrznego.
Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design