Prawidłowe podłaczenie przekazników
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
Re: Prawidłowe podłaczenie przekazników
Diody przy bezpiecznikach zapalają się przy załączeniu zasilania , z Panem Markiem się kontaktowałem ale jak na moja znikomą wiedzę z zakresu elektryki nie byłem w stanie zrozumieć o co chodzi przez telefon ( pierwsze do sprawdzenia były bezpieczniki ktore sa ok , nastepnie mówił o jakimś zabezpieczeniu i że może być wyłączone tak mi się teraz przypomina, ale nie odnalazłem go ) , na żadnym żeńskim wtyku nie ma zasilania, ogólnie problem jest już długo ale maszyna cały czas pracuje i nie mogę sterownika wysłać do Pana Marka żeby go sprawdził , jutro jest nie mam nic w planach do frezowania to rozbiore bardziej sterowanie i porobie dokladniejsze zdjecia pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Witam.
Opisz na czym polega ten problem. Co nie działa?
platek56 pisze:ogólnie problem jest już długo ale maszyna cały czas pracuje
Opisz na czym polega ten problem. Co nie działa?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
W zasadzie problem jest tylko z uruchomieniem tych wyjść , sterowanie mam już dobre 4 lata i dopiero teraz chce je wykorzystać wcześniej nic nie podłączałem pod nie no i mam problem , znowu wejścia typu krańcówki itd wszystko działa poprawnie
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Witam. Wygląda na to że producent tego sterowania do czegoś już wykorzystał wszystkie cztery przekaźniki w tym sterowaniu. Zrób zdjęcia dokąd poprowadzone są te cztery grubsze i te 6 cieńszych przewodów oraz zdjęcie całej skrzynki sterowniczej. Dobrze by było widzieć jak wygląda Twoja frezarka i czy ma jakieś wyposażenie dodatkowe ( oprócz silników napędzających osie ). Do czego Ty chcesz użyć wyjść przekaźnikowych ?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
czy w związku z tym sprawdziłeś to co pisałem wcześniej ?platek56 pisze:na żadnym żeńskim wtyku nie ma zasilania
jeśli zmierzysz gniazdko i nie będzie napięcia to sprawdź czy jest zwarcie/ rozwarcie jak się zał/wył przek.
ustaw miernik na "piszczenie" wetknij w otworki włącz wyłącz przekaźniki
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos