NUMS 322t
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Instrukcja
Witajcie.Jestem świeżo upieczonym operatorem TUR 50 SN i poszukuję Instrukcji obsługi sterowania Nums 322T.Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu jakichkolwiek materiałów na temat tego sterowania .
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Wielkie dzięki. Jeśli możesz to zeskanuj to co Twoim zdaniem najważniejsze ,ja mam jeszcze niewielkie pojęcie.Wiem że to archaik ale moja firma dopiero niedawno wkroczyła w świat cnc. Moja druga podopieczna jest Fanucu.Dziękuję za szybką odpowiedż
[ Dodano: 2008-02-05, 16:47 ]
jjanusz chodzi mi głównie o zasady programowania.Szukałem materiałów w internecie ale bezskutecznie. Mam ten system na TURze 50SN
[ Dodano: 2008-02-10, 20:11 ]
jjanusz udało ci się zrobić skan.Bardzo proszę o te materiały
[ Dodano: 2008-02-05, 16:47 ]
jjanusz chodzi mi głównie o zasady programowania.Szukałem materiałów w internecie ale bezskutecznie. Mam ten system na TURze 50SN
[ Dodano: 2008-02-10, 20:11 ]
jjanusz udało ci się zrobić skan.Bardzo proszę o te materiały
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
-
- Posty w temacie: 3
-
Witam
Pozwolę się podpiąć pod temat.
Szukam informacji na temat jednego szczegółu w Nums321. Czy da się jakoś zrobić program z obrotem detalu bez przełączania na tryb ręczny.
Obecnie stosuję kombinacje funkcji M05 M00, tylko ze tokarka nie pozwala na zwolnienie szczęk bez przełączania na tryb ręczny, co jest trochę uciążliwe.
Nie posiadam również pełnej dokumentacji tej obrabiarki (opis który mam ogranicza się tylko do kilku funkcji standardowych). Jesli ktoś posiada wersje elektroniczną i był by uprzejmy przeszlac na maila to z góry dziękuję. szymon_lokaj[malpa]o2[kropka]pl
Pozwolę się podpiąć pod temat.
Szukam informacji na temat jednego szczegółu w Nums321. Czy da się jakoś zrobić program z obrotem detalu bez przełączania na tryb ręczny.
Obecnie stosuję kombinacje funkcji M05 M00, tylko ze tokarka nie pozwala na zwolnienie szczęk bez przełączania na tryb ręczny, co jest trochę uciążliwe.
Nie posiadam również pełnej dokumentacji tej obrabiarki (opis który mam ogranicza się tylko do kilku funkcji standardowych). Jesli ktoś posiada wersje elektroniczną i był by uprzejmy przeszlac na maila to z góry dziękuję. szymon_lokaj[malpa]o2[kropka]pl
Think different