kolejność obróbek
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Re: kolejność obróbek
Pokaż zakładkę NC_PROGRAM.

NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
podepnij zabiegi z "Unused Items" pod "PROGRAM". Wystarczy taki zabieg chwycić lewym przyciskiem myszki i przenieść do folderu "PROGRAM". Jak tworzyłeś te trzy zabiegi z "Unused Items" to nie wybrałeś miejsca utworzenia jako "PROGRAM"
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
Witam,
Dzięki za pomoc, chyba jest jeszcze jeden problem, źle zaznaczyłem pow do planowania. Nie wiem jak zmienić planowanie tak aby frezowanie było po całej powierzchni przygotówki a nie tylko na części modelu.
Pozdrawiam
Amnon
Dzięki za pomoc, chyba jest jeszcze jeden problem, źle zaznaczyłem pow do planowania. Nie wiem jak zmienić planowanie tak aby frezowanie było po całej powierzchni przygotówki a nie tylko na części modelu.
Pozdrawiam
Amnon
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
dla FACE_MILLING

Jeżeli przygotówka wystaje ci poza zarys części tu musisz zrobić szkic i go potem wskazać jako granice ścianek dodatkowo musisz odznaczyć to co jest wskazane strzałką.

Jeżeli przygotówka wystaje ci poza zarys części tu musisz zrobić szkic i go potem wskazać jako granice ścianek dodatkowo musisz odznaczyć to co jest wskazane strzałką.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
Witam,
Dzięki, rzeczywiście ustawiony był naddatek na obr. wykańczającą 1 mm. Teraz znowu nie wiem dla czego frez podczas symulacji w machu idzie w Z w kosmos, czy to winna postprocesora?. Skorzystałem z postprocesora jaki znalazłem w sieci, niby pod macha.
Pozdrawiam
Amnon
Dzięki, rzeczywiście ustawiony był naddatek na obr. wykańczającą 1 mm. Teraz znowu nie wiem dla czego frez podczas symulacji w machu idzie w Z w kosmos, czy to winna postprocesora?. Skorzystałem z postprocesora jaki znalazłem w sieci, niby pod macha.
Pozdrawiam
Amnon
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Gdzie nr bazy w programie?
Pokaż ten postprocesor. Masz plik *.pui?
Pokaż ten postprocesor. Masz plik *.pui?
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.