Ząbki na szczękach do uchwytu hydraulicznego
Jak się wykonuje?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Re: Ząbki na szczękach do uchwytu hydraulicznego
No bez przesady. Weglikowe frezy dają radę. Przeciez materiał na szczęki daje się miękki więc żaden problem. Tak na prawdę to i frez do grawerki da sobie rade
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
Jestem troche zaskoczony, otóż 200 zl za komplet to super cena. Przeliczajac najprościej to materiał na komplet okolo 30 zl ok. Ale narzedzia juz troche kosztują aby wykonać takie szczeki a po ile liczycie swoje robocze godziny bo nie wiem jaki macie przelicznij nawet zakladajac wyprodukowanie 10 kompletów. Taka moja myśl czy ma sens zabierać się za takie roboty.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Masz rację , popieram takie podejście do tematu.mtryb14 pisze: ↑01 kwie 2018, 16:09Jestem troche zaskoczony, otóż 200 zl za komplet to super cena. Przeliczajac najprościej to materiał na komplet okolo 30 zl ok. Ale narzedzia juz troche kosztują aby wykonać takie szczeki a po ile liczycie swoje robocze godziny bo nie wiem jaki macie przelicznij nawet zakladajac wyprodukowanie 10 kompletów. Taka moja myśl czy ma sens zabierać się za takie roboty.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
Wszystko zależy ile tych szczęk się używa.W poprzedniej firmie używano dużo i nietypowych,więc je frezowano.Zęby były wykonywane frezem kształtowym walcowym.Jedno przejście na frezaarce poziomej i uzębienie gotowe ,bez błędów podziału.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
200zł kosztują najzwyklejsze szczęki. Czasami potrzebne są np dłuższe lub wyższe i wtedy można sobie dorobić. Zresztą temat jest jak zrobić te rowki, a nie kwestie ekonomiczne 
Spróbuję zrobić fazownikiem 60stopni lub takim frezem jak InzSpawalnik polecił.

Spróbuję zrobić fazownikiem 60stopni lub takim frezem jak InzSpawalnik polecił.
Tylko czy one maja 60°?Nie mierzyłem ,ale na oko moje mają 90°.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Zawsze można jeden komplet tak przerobić aby mieć wymienne dostawki. Mozna zrobic na śruby lub troche bardziej inwazyjnie spawać i ciąć.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
zapraszam na strone firmy beta produkcja ostrow wlkp