Niskie imadło do frezarki CNC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: Niskie imadło do frezarki CNC
O, nie wiedziałem, że to do drewna, to nieco komplikuje sprawę i chyba w takim razie te łapy dociskowe w różnych wydaniach odpadają.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4

Na ten moment mocowałem detal do tej kostki alu ściskiem. Ale właśnie pojawił się pomysł obróbki po zewnątrz detalu i mocowanie nisko. Na giełdzie wyrwałem fajne imadełko za 30pln prawdopodobnie jakaś stara produkcja. Ono konkretnie łapie detal tylko jest kapke za wysokie musiał bym je jakoś obniżyć o 4-5mm i zrobić nowe szczęki bo te mają moletki i wgryzały by się w powierzchnie i też nie wiem czy gotakim zabiegiem nie osłabie bo-

Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
CORMAK oferuje imadło maszynowe dwudzielne F 200Blady pisze: ↑20 mar 2018, 20:25Witam.
Panowie problem jest następujący, szukam imadła o jak najniższej wysokości. Chodzi o to że zakres osi Z mojej frezarki to 200mm. A będę miał sporo roboty w detalach 90mm z kieszeniami prawie na całą ich wysokość... pojedyncze sztuki mocowałem sciskiem do ofrezowanej kostki i było ok. Ale to mocowanie jest dosyć uciążliwe. Dobre imadło dwudzielne jakby poza zasięgiem na ten moment. Polecicie coś z chińszczyzny ? Myślałem o wykonaniu takiego imadełka typu 3sztuki kwadratu alu równolegle powiedzmy 50x50x200 środkowy z osadzonymi łożyskami liniowymi i dwa boczne jako podpory i spięte to wałkami fi30 docisk przez jakiś pręt gwintowany... ale raz czas dwa nie wiem jak sie to sprawdzi. Może polecicie Coś sensownego budżet do tysiąca PLN.
Pozdrawiam
Cena brutto: 799.00 PLN
p.s.
Szczegóły GOOGLE
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Blady pisze:Na giełdzie wyrwałem fajne imadełko za 30pln prawdopodobnie jakaś stara produkcja.
To jest imadło od OUS1
Link do zdjęć
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Zaczynam przygodę.