Witam Szanownych Kolegów.
Mam dwa pytania.
1. Czy we frezarce Mazaka można przeprowadzić symulację programu napisanego w ISO?
W Mazatrolu można bez problemu, natomiast nie wiem jak to zrobić gdy program jest w ISO.
2. Czy mogę wystartować maszynę z dowolnej linii programu napisanego w ISO?
Proszę Was o podpowiedź.
Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Symulacja w ISO i start programu ISO z dowolnej linii
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam Kolegów po fachu.
Koledzy dziękuję za pomoc, szczególnie dziękuję djronin za bardzo szczegółową i przejrzystą odpowiedź. Klikam POMÓGŁ.
Tylko czy u mnie na maszynie będzie tak samo, jak opisaliście? Ja pracuję na Mazatrolu Fusion 640 M na centrum frezarskim VCN 510 C.
W poniedziałek będę próbował.
Jak nie to się odezwę ponownie.
Pozdrawiam
Koledzy dziękuję za pomoc, szczególnie dziękuję djronin za bardzo szczegółową i przejrzystą odpowiedź. Klikam POMÓGŁ.
Tylko czy u mnie na maszynie będzie tak samo, jak opisaliście? Ja pracuję na Mazatrolu Fusion 640 M na centrum frezarskim VCN 510 C.
W poniedziałek będę próbował.
Jak nie to się odezwę ponownie.
Pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam kolegów - Ja pracuje (od niedawna) na Maszynie Mazak Integrex I400 st - Symulacje w kodzie iso puszczam jak Kolega powyżej - funkcja droga narzędzia można wybrać 2d oraz 3d z całą symulacją maszyny. Start od bloku jest taki sam należy pamiętać aby wyszukany blok był podświetlony. Mam problemy w Mazatrolu czy Kolega djronin miał by jakieś materiały do mazak matrix 2 , ponieważ programy dostaję od programistów a mazatrol przydał by mi się do np. wytoczenia szczęk. Pozdrawiam 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re:
Ejdym pisze: ↑19 sie 2014, 19:50Witam kolegów - Ja pracuje (od niedawna) na Maszynie Mazak Integrex I400 st - Symulacje w kodzie iso puszczam jak Kolega powyżej - funkcja droga narzędzia można wybrać 2d oraz 3d z całą symulacją maszyny. Start od bloku jest taki sam należy pamiętać aby wyszukany blok był podświetlony. Mam problemy w Mazatrolu czy Kolega djronin miał by jakieś materiały do mazak matrix 2 , ponieważ programy dostaję od programistów a mazatrol przydał by mi się do np. wytoczenia szczęk. Pozdrawiam![]()
posiada kolega JAKIES MATERIALY TO TEGO INTEGRES I 400 MOZE?