Bezdradność
Ciężki temat na uczelni
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 25
Re: Bezdradność
Wiem wiem tylko jak inaczej miałem to zrobić no ewentualnie ręcznie ale wiadomo jak to jest. Zaraz narysuje i dajcie mi znać czy o to wam chodziło.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 22
Tylko wrzuć to w jakimś rozmiarze żeby było coś widać.
A co do czepiania. Nikt podczas studiów nie nauczył nas tyle ile pewien Pan doktor - czepialski. Teksty typu "tu jest miejsce na wióry", "tu grasują korniki", były na porządku dziennym. Hitem natomiast była tzw "metoda traconego spawacza" - kto w ramach off topu zgadnie o co chodziło z tą metodą?
A co do czepiania. Nikt podczas studiów nie nauczył nas tyle ile pewien Pan doktor - czepialski. Teksty typu "tu jest miejsce na wióry", "tu grasują korniki", były na porządku dziennym. Hitem natomiast była tzw "metoda traconego spawacza" - kto w ramach off topu zgadnie o co chodziło z tą metodą?
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 9
otwór na środku od dołu jest po to aby zwiększyć ramię na którym działa siła która się przeciwstawia sile czynnej.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 22
Bez podtoczenia zwiększyła by się powierzchnia tarcia i trzeba by liczyć, a jakby zostawić podtoczenie i w drugim elemencie zrobić taki jakby wypust wchodzący w to podtoczenie to na 100% siły tnące zostały by wyeliminowane ze śruby
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
A co w ogóle jest dopuszcozne w zadaniu? Bo jeżeli nie można elementów modyfikować, tylko coś dodawać, to cała moja gadanina nie ma sensu (i tak może nie mieć
).
Dodane 1 minuta 56 sekundy:
ale rzeczywiście to byłoby 100% rozwiązanie dla siły tnącej.
Jak dla mnie zwiększona powierzchnia tarcia wyszłaby tylko na plus, zresztą na chłopski rozum więcej mięsa przenosiłoby te siły.

Dodane 1 minuta 56 sekundy:
Wypust chyba trudniej dorobić, niż nie zrobić podtoczenia

Jak dla mnie zwiększona powierzchnia tarcia wyszłaby tylko na plus, zresztą na chłopski rozum więcej mięsa przenosiłoby te siły.