Spec od ustawiania THC i stołu plazmowego ze sterowaniem DSP RichAuto
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Spec od ustawiania THC i stołu plazmowego ze sterowaniem DSP RichAuto
Poszukuję speca, który ogarnia ustawianie THC, stołu CNC z plazmą i sterownika RichAuto A12 ... poprzednio stół miał Z-tkę opuszczaną pneumatycznie - teraz zrobiłem na silniku krokowym i zrobiłem "pływak" z krańcówką wg rysunku z PROMY ... podpiąłem krańcówkę pływającej osi do input X4 ale nic to nie daje - coś trzeba jeszcze ustawić? niewiele tam tego można pozmieniać ... nie wiem jak to ogarnąć by to w końcu działało z THC i RA razem bez zgrzytów ... pomocy ...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Spec od ustawiania THC i stołu plazmowego ze sterowaniem DSP RichAuto
Nie znam sterownika RichAuto A12 to cicho jestem 

[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Posiadam z 20 stron instrukcji do tego sterownika. Ten sterownik mnie tak wystraszył, że uciekłem na CSMIO/ip-m i bez większych przeszkód podpiąłem THC 150 przez Macha.waldekkrz pisze: ↑09 sty 2018, 16:32Poszukuję speca, który ogarnia ustawianie THC, stołu CNC z plazmą i sterownika RichAuto A12 ... poprzednio stół miał Z-tkę opuszczaną pneumatycznie - teraz zrobiłem na silniku krokowym i zrobiłem "pływak" z krańcówką wg rysunku z PROMY ... podpiąłem krańcówkę pływającej osi do input X4 ale nic to nie daje - coś trzeba jeszcze ustawić? niewiele tam tego można pozmieniać ... nie wiem jak to ogarnąć by to w końcu działało z THC i RA razem bez zgrzytów ... pomocy ...
Z tego co na dzień dzisiejszy wiem potrzebujesz sterownika THC sterowanego do sterownika silnika STEP/DIR tak, żeby poza płytą główną wprowadzał korektę.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Dharok123 tak mam właśnie zrobione ... THC SD z promy ... jednak problem tkwi w gubieniu posuwu w Z ... mam w Z-cie limit wysokości 80 mm. Ustawiam sobie zero na materiale i puszczam cięcie ... wycinam jakieś małe pierdoły - 2-3 użytki i maszyna kończy ... sterownik twierdzi że ma w tym momencie 8 mm nad materiałem a palnik wisi niżej ... a gdy próbuję ciąć więcej użytków - 4-5 to przy 4 się kasztani i wyskakuje Z-limit ... poustawiałem już safe height na 4mm by limit "wystarczył" na jak najwięcej błędów ale i tak kicha ... jak zwiększę w ustawieniach sterownika wysokość stołu na np. 200 - to po drodze wali w krańcówkę i po zabawie ... nie wiem jak to ogarnąć bo nie chcę wydzierać wszystkich flaków z maszyny bo to nówka ... ma 2 miesiące a i tak już zmieniłem Z-kę z opuszczanej na siłowniku pneumat na pływającą i zapiąłem thc ... no ale jak się okaże że nie ma innej opcji żeby pracować normalnie to pewnie będę musiał ...