Laserowe fochy
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 8
Re: Laserowe fochy
Właśnie wycięłam dwa, mój i Twój, niestety bez różnicy w grubości linii, ale za to - mniej węzłów, mniej punktów stopu, wycięty element jest bardziej gładki. Szczerze to nie zmieniałam ustawień Corela na kolory RGB, zaraz poprawię i zobaczymy. Wielkie dzięki 

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Co do grubości linii może coś z temperaturą powietrza w pomieszczeniu .Jak jest duża różnica temperatur między spalinami,elementami głowicy i temperaturą otoczenia to może osiadać para na soczewce i może ta wiązka być rozproszona .Może coś zmieniłaś w nawiewie lub/i wyciągu spalin .Może sklejka wilgotna ?
Napisz jak coś znajdziesz .
pozdrawiam
Napisz jak coś znajdziesz .
pozdrawiam
-
Będę szukać, w pomieszczeniu jest dosyć chłodno 18-19 stopni, na chillerze podobnie, nie mam pojęcia jaka jest różnica temperatury... Powiedz mi czy ten podgląd szkieletowy zawsze jest taki "brzydki"? W sensie nierówny. Kolory zmieniłam na RGB, zobaczymy teraz
-
- Kontakt:
Tak jest taki brzydki ale bardzo pomocny.Widać na nim wszystkie (prawie)niedoróbki .
Temperatura na chillerze tu akurat mało istotna ale w pomieszczeniu trochę masz zimno ciepłe opary mogą osiadać na zimnej soczewce i to na przykład może to być przyczyną takiego cięcia.
Spróbuj dobrze wysuszyć też sklejkę .
Temperatura na chillerze tu akurat mało istotna ale w pomieszczeniu trochę masz zimno ciepłe opary mogą osiadać na zimnej soczewce i to na przykład może to być przyczyną takiego cięcia.
Spróbuj dobrze wysuszyć też sklejkę .
-
Dzięki za pomoc, jeszcze jedno mnie nurtuje, nie wiem czy akurat ma to coś wspólnego z moim problemem, ale po ostatniej wizycie serwisu mam na soczewce zwykłą podkładkę wyglądającą jak pod śrubkę, nie wiem jaka była wcześniej, bo dotychczas nie rozkręcałam głowicy... W Internecie widzę różnie zamontowane, również takie z podkładką i nie wiem czy to tak ma być?!
-
- Kontakt:
Możesz zamieścić zdjęcia?
Dodane 17 minuty 39 sekundy:
Może masz po prostu źle ustawioną odległość od materiału. Może serwis inaczej coś zamontował?
Narysuj sobie linię ze 30cm podstaw pod jeden koniec paska sklejki np jakiś długopis i obniż stół o kilka mm potem wytnij tą linię i zobacz czy w którymś miejscu jest cieńsze cięcie.
Dodane 17 minuty 39 sekundy:
Może masz po prostu źle ustawioną odległość od materiału. Może serwis inaczej coś zamontował?
Narysuj sobie linię ze 30cm podstaw pod jeden koniec paska sklejki np jakiś długopis i obniż stół o kilka mm potem wytnij tą linię i zobacz czy w którymś miejscu jest cieńsze cięcie.
-
Chińczyk, problem się rozwiązał, nakładka na soczewkę była niestabilna...
Ale mam jeszcze jedno pytanie, wycinam na stole typu plaster miodu i nie ukrywam, że sklejka okrutnie go brudzi, co powoduje brzydkie przypalenia od spodu. Czyściłam różnymi preparatami, nawet do kominków... Czy polecacie coś do szybkiego wyczyszczenia stołu?
Ale mam jeszcze jedno pytanie, wycinam na stole typu plaster miodu i nie ukrywam, że sklejka okrutnie go brudzi, co powoduje brzydkie przypalenia od spodu. Czyściłam różnymi preparatami, nawet do kominków... Czy polecacie coś do szybkiego wyczyszczenia stołu?