może na wstepie sie przedstawie, Marcin jestem i jestem z Gdańska, nie bede ukrywał że głownym celem w jakim założyłem tu konto jest wasza pomoc odnośnie modelu wiertarki takiej jak w tytule tematu, ale do rzeczy, całość wyglada tak:

Całość sprawia wrażenie bardzo solidnej konstrukcji, sama waga to 130kg, ale ma ona dwie wady,tj. brakuje tam jednego koła pasowego (srodkowego) i podczas pracy cos tam jak by chrobotało, strzelam że sa to łożyska które wypadało by wymienić, i tutaj jest pies pogrzebany bo nie mam pojecia jak sie do tego zabrac, a nie chciał bym narobić jakichś wiekszych szkód. Mógł by ktoś jakoś mnie pokierować jak to ugryźć , gdzie sie skierować, ew. może jest ktos z Gdańska badz z Trójmiasta kto mógł by do niej zajrzeć? docelowo chcial bym zamontować do niej stół krzyżowy, całość miała by służyc do frezowania w drewnie/ mosiadzu, i tutaj też powstaje dylemat czy szukać czegos starego, sprawdzonego (nie ma za wiele ofert takich stołów ) czy kupic cos nowego, jak np. stół tej firmy- https://www.cormak.pl/ maja dosyć duzy wybór stołów krzyżowych i imadeł, nie wiem tylko jak z ich jakościa. Jeżeli jest ktoś kto jest w stanie chociaż w małym stopniu doradzijak to wszystko ugryźć bede niezmiernie wdzieczny.
Pozdrawiam
Marcin