Nowa odsłona forum
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 73
Re: Nowa odsłona forum
pioterek - dzisiaj miałem całą sekwencję takich komunikatów zwrotnych (jak podałeś foto wyżej ↑ )
A tu czytałem o SQL: https://support.plesk.com/hc/en-us/arti ... some-space
A tu czytałem o SQL: https://support.plesk.com/hc/en-us/arti ... some-space
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Re: forum chodzi tragicznie
Sugestia przyjęta .Yarec pisze: ↑26 lis 2017, 11:39WZÓR
Moderator - po co cały ten temat ?
O problemach z forum jest: topic89008.html i powinno się ten temat skonsolidować właśnie z w/w - będzie razem i na temat (w kupie siła)
Posty dotyczące nowej odsłony forum przeniosłem.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 60
- Kontakt:
A co z powiadomieniami mailem o nowej wiadomości w wątku?
Przychodzi mi taka, która prowadzi hen, hen do tyłu:
viewtopic.php?f=16&t=89008&e=1&view=unread#unread
A powinna taka (link wzięty z powiadomień z belki góry strony forum), któa prowadzi do ostatniej nieczytanej wiadomości.
post622677.html#p622677
Robert
Przychodzi mi taka, która prowadzi hen, hen do tyłu:
viewtopic.php?f=16&t=89008&e=1&view=unread#unread
A powinna taka (link wzięty z powiadomień z belki góry strony forum), któa prowadzi do ostatniej nieczytanej wiadomości.
post622677.html#p622677
Robert
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 45
chaos pisze:Czy ktoś ma jeszcze problemy z ciągnięciem czegoś zbędnego na komputer?
Mój programista sprawdzał na: linuksie (Ubuntu 17.10) oraz na Windows 7 a także Windows 10, przeglądarki: firefox, chrome, edge, safari (edycja na windows), opera nic zbędnego się nie pobiera
Są też inne konfiguracje, a po zalogowaniu widać czym i na czym kto pisał.
Problem jest cały czas aktualny wciąż się coś ciągnie ( nie wiadomo co, do kąd, po co ) widać tylko, że lecą cenne megabajty i licznik szaleje pomimo braku reakcji z mojej strony. Romanj4 potwierdził, że jest coś na żeczy. Dziś nastąpiła pewna odmiana, bo już logowałem się osiem razy, a więc jestem automatycznie wylogowywany - to takie działanie profilaktyczne - jak sądzę ( wystarczy wejść w tryb edycji i można ponownie się zalogować, po zalogowaniu trzeba przejść do tematu i nie ma okna szybkiej odpowiedzi, no to trzeba wejść do pełnej edycji i się ponownie zalogować. Może dam radę to wysłać ). Poprzedni wpis nie dało się wyedytować, bo każda zmiana miejsca na forum, przejście do edycji, wejście do innego tematu skutkuje koniecznością logowania po raz kolejny. Teraz sprawdziłem na innym komputerze i nieokreślony transfer cały czas ma miejsce.
Yarec, sprawdzałeś tamte komunikaty, ale mnie to nie interesuje przekazuję je dla administratora i mam nadzieję, że on wie co z tym zrobić, postaraj się aby Twoje wpisy zaczęły się do czegoś przydawać, żeby dało się coś normalnie pisać musi zniknąć ten nieokreślony transfer, a na Twojej konfiguracja jest on niewykrywalny, i wydaje się tylko Tobie, że go nie ma. Wejdż do edycji, i popatrz na modem czy nie świecą się wszystkie kontrolki.
Gdzie jest guzik [moje posty] i [moje tematy]
Ktoś coś miesza, tylko nie tam gdzie powinien.
-
to nie będę Ci i w ogóle TU pisał - w/g Twojego zaleceniapioterek pisze:postaraj się aby Twoje wpisy zaczęły się do czegoś przydawać, żeby dało się coś normalnie pisać musi zniknąć ten nieokreślony transfer, a na Twojej konfiguracja jest on niewykrywalny, i wydaje się tylko Tobie, że go nie ma. Wejdż do edycji, i popatrz na modem czy nie świecą się wszystkie kontrolki.
-
- Posty w temacie: 8
Zniknęli moderatorzy działów - od razu lepiej i trochę mniej przewijania.
Co mi się obecnie rzuca w oczy - trochę długo ładuje się edytor postów (jak rozumiem to dalej z powodu ładowania moich zdjęć?).
Tak, czy inaczej 80% z dostępnych opcji w edytorze można by spokojnie wywalić. Tak naprawdę użytkownikowi powinno wystarczyć wrzucanie linków, zdjęć, pogrubienie i ew. kursywa. Czyli tak naprawdę cały drugi rząd ikonek edytora jest niepotrzebny, podobnie jak większość ikonek w pierwszym rzędzie. Inne możliwości, jak zmiana koloru, czcionki, podkreślenia nie powinny być używane, bo zaburzają czytelność forum, a nie podnoszą walory postu, jak niektórym się wydaje.
Pod znakami specjalnymi to "BBCode włączony" itd. też według mnie jest niepotrzebne, jedyne co z tego wynika, to puste pole między oknem edytora a przyciskami wyślij itd.
I z drobnych mankamentów, przydałaby się jakaś przerwa przed 5.

Co mi się obecnie rzuca w oczy - trochę długo ładuje się edytor postów (jak rozumiem to dalej z powodu ładowania moich zdjęć?).
Tak, czy inaczej 80% z dostępnych opcji w edytorze można by spokojnie wywalić. Tak naprawdę użytkownikowi powinno wystarczyć wrzucanie linków, zdjęć, pogrubienie i ew. kursywa. Czyli tak naprawdę cały drugi rząd ikonek edytora jest niepotrzebny, podobnie jak większość ikonek w pierwszym rzędzie. Inne możliwości, jak zmiana koloru, czcionki, podkreślenia nie powinny być używane, bo zaburzają czytelność forum, a nie podnoszą walory postu, jak niektórym się wydaje.
Pod znakami specjalnymi to "BBCode włączony" itd. też według mnie jest niepotrzebne, jedyne co z tego wynika, to puste pole między oknem edytora a przyciskami wyślij itd.
I z drobnych mankamentów, przydałaby się jakaś przerwa przed 5.

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 11
To takie szpiegi co to od razu raportują do wyszukiwarki nowe posty i dołączają do wyników wyszukiwania.
parę razy wyskoczyło mi:
parę razy wyskoczyło mi:
Kod: Zaznacz cały
SQL ERROR [ mysqli ]
Disk full (/tmp/#sql_49c0_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") [1021]
Podczas pobierania tej strony wystąpił błąd bazy danych. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem witryny.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
pitsa - Pobranie jakiejś strony powoduje wywołanie jakiejś akcji, np. oddanie głosu w sondażu (ściśle interpretując standardy, wszystkie tego typu akcje powinny odbywać się za pomocą formularzy i metody POST, nie linków i GET, nie jest to jednak powszechnie przestrzegane).
Niechęć autora do tego, żeby dana strona w całości była indeksowana w wyszukiwarkach, gdyż nie wnosi ona żadnej nowej treści do ich bazy. Tak jest m.in. ze stronami edycji.
Powoduje duże obciążenie serwera w związku z generacją strony oraz zwykłą niechęć do tego, żeby była ona w bazach wyszukiwarek.
Niektóre strony internetowe z różnych przyczyn wolą pozostać poza wyszukiwarkami, lub pozwalają na indeksowanie tylko swojej strony głównej.
rozwiązaniem jest "postawienie" na serwerze - Robots Exclusion Protocol.
Dodane 29 minuty 50 sekundy:

Niechęć autora do tego, żeby dana strona w całości była indeksowana w wyszukiwarkach, gdyż nie wnosi ona żadnej nowej treści do ich bazy. Tak jest m.in. ze stronami edycji.
Powoduje duże obciążenie serwera w związku z generacją strony oraz zwykłą niechęć do tego, żeby była ona w bazach wyszukiwarek.
Niektóre strony internetowe z różnych przyczyn wolą pozostać poza wyszukiwarkami, lub pozwalają na indeksowanie tylko swojej strony głównej.
rozwiązaniem jest "postawienie" na serwerze - Robots Exclusion Protocol.
Dodane 29 minuty 50 sekundy: