Petroholic pisze:Propozycja ode mnie (według mnie dobra) : płatny symbolicznie dostęp do strony dla chcących tego użytkowników i w przypadku bycia takim użytkownikiem - działająca i zupełnie wyczyszczona ze wszystkich reklam i innych szpiegowskich pierdół strona, po prostu czyściutkie forum... Nie wiem - 5pln/mc jako abonament i jest dobrze...
To jak forum aktualnie wygląda oraz działa to według mnie kpina i obelga dla użytkowników... Aż pisać się odechciewa...
Forum jest darmowe, ale z czegoś trzeba żyć. Gdzie teraz nie ma reklam, na jakim dużym forum czy portalu? Utrzymanie serwera, na którym stoi forum i administracji serwerem to wydatek ponad 1000zł netto miesięcznie. Dodatkowo dochodzą koszty programisty, który to wszystko obsługuje i modyfikuje więc to kolejne tysiące zł. Jak by forum było płatne to na pewno nie miał byś tylu porad i informacji.
Od samego początku zamysłem było aby informacje tu zawarte były dostępne za darmo dla wszystkich. Żeby każdy mógł zadać pytanie i uzyskać odpowiedź za free.
Proszę zauważyć że na starej wersji forum było o wiele, wiele więcej reklam. Tu zmniejszyliśmy ich ilość do niezbędnego minimum więc nie wiem skąd raptem takie wielki halo o te reklamy.
Skrypt forum jest najnowszy i najlepszy jaki jest ogólnie dostępny na dzień dzisiejszy, ma wiele ułatwień i przydatnych funkcjonalności. Masz prawo do wyrażania swojego zdania, ale nie każdy musi mieć taki sam pogląd na estetykę jak Ty. Od wielu osób dostaje pochlebne informacje o wyglądzie i funkcjonowaniu portalu.
Nie wszystko jest jeszcze dopięte na ostatni guzik i niektóre rzeczy nie do końca poprawnie działają, nie dało się tego przetestować i wyłapać przed uruchomieniem forum, ale cały czas pracujemy nad tym aby poprawiać błędy, które zauważycie. Niektóre da się załatwić szybko a niektóre wymagają więcej czasu na wprowadzenie poprawek.
Wiadomo zmiany zawsze na początku spotykają się z oporem i krytyką bo stare było lepsze bo teraz na nowo trzeba wszystko poznawać, itd. Niestety postęp idzie do przodu i trzeba wchodzić z nową technologią. Stare forum miało ponad 10lat a świat informatyki i internetu w ciągu tego okresu wręcz wymógł zmianę skryptu na nowoczesny, łatwo modyfikowalny, przyjazny wyszukiwarkom i użytkownikom urządzeń mobilnych.
Życzę mniej negatywnych emocji przy korzystaniu z forum, proszę pisać co nie działa tak jak powinno będziemy poprawiać aż forum będzie działało perfekcyjnie.