SŁUCHAWKI
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Lider FORUM (min. 2000)
może się przyzwyczaiłem ale słyszę co się dziej ... fakt na początku nawet ja k sondą mierzyłem to zdejmowałem bo nie potrafiłem się skupić.lukasz4430 pisze:A nie przeszkadza wam brak słyszenia co się dzieje w maszynie
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Przez pierwsze dni używania rzeczywiście jest dziwnie. Dziwna jest ta panująca cisza. Nawet można ja usłyszeć.lukasz4430 pisze:A nie przeszkadza wam brak słyszenia co się dzieje w maszynie?

-
- Lider FORUM (min. 2000)
Ale co przyjąłeś na uszy wcześniej to Twoje. Słuch się nie regeneruje. Wszystkie przeciążenia słuchu kumulują się i w pewnym wieku (zależnie od osoby) zaczynają wychodzić i nie ma od tego odwrotu. Dopóki człowiek jest młody nie ma żadnych widocznych efektów. Stąd wrażenie że można przyjąć hałas bez skutków ubocznych, że przytłumienie słuchu jest chwilowe. Faktycznie jest chwilowe, ale po latach wyjdzie. Nawet jeśli zmienisz fach i będziesz potem pracował w ciszy.adam Fx pisze:Peltor OPTIME III polecam hałas sięga czasem 100dB a na badaniach słuchu od kiedy zmieniłem nie mam już problemu
Słuchawki w hałasie to rzecz obowiązkowa. Tak samo jak okulary przy szlifowaniu czy maska przy spawaniu. Nie wspomnę o pochłaniaczach pyłów i oparów.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
A guma podczas stosunku obowiązkowa czy nie?mc2kwacz pisze: Nie wspomnę o pochłaniaczach pyłów i oparów.
Jak stoisz w stolicy w korku to zakładasz maskę na twarz przecież ze wszystkich aut w okół wydzielają się toksyczne spaliny . Włącz na 10 minut dymiące auto w warsztacie się przekonasz co jest gorsze, 10 minut spawania czy 10 minut czuć się jak w komorze gazowej.