ploter frezujący x1200y1000z200
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
ploter frezujący x1200y1000z200
A u mnie kolejna maszynka w trakcie montazu, do reklamy, obróbki dibonu i podobnego badziewia, w kazdym razie wałki podparte na całej długości, sruby trapezowe, silniczki 3Nm 4A, ploter jak ploter,ale mam zamiar załozyc układ krzyzowy linek żeby wyeliminować przekaszanie bramy, takze najpierw fotki z samego składania, linki na koncu jak juz ładnie bedzie wyglądać i pozycjonowac 

- Załączniki
-
- plotfrez1200x1000x200_6b.JPG (30.52 KiB) Przejrzano 796 razy
-
- plotfrez1200x1000x200_4b.JPG (50.05 KiB) Przejrzano 819 razy
-
- plotfrez1200x1000x200_3b.JPG (50.81 KiB) Przejrzano 828 razy
-
- plotfrez1200x1000x200_2b.JPG (41.53 KiB) Przejrzano 816 razy
-
- plotfrez1200x1000x200_1b.JPG (49.49 KiB) Przejrzano 917 razy
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
-
- Posty w temacie: 5
dobrze ze nie poszedłeś za lakiernika lub fotografa (chociaż przyznaje że fotki w tym temacie są niesłychanie udane czemu to zawdzięczamy
)
w twoich projektach mam bardzo często wrażenie że na rzeczach mniej ważnych naprawdę nie oszczędzasz, a na tych naprawdę ważnych oszczędzasz za bardzo tak jak by to były robione maszyny przez fotografa a nie kogoś z twoim wykształceniem
(chyba że to tylko papierek ?)
Wesołych Świąt

w twoich projektach mam bardzo często wrażenie że na rzeczach mniej ważnych naprawdę nie oszczędzasz, a na tych naprawdę ważnych oszczędzasz za bardzo tak jak by to były robione maszyny przez fotografa a nie kogoś z twoim wykształceniem

Wesołych Świąt

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
najwieksza oszczednoscia to chyba sruby .
Nauczycielem wszystkiego jest praktyka.
www.galerianastrojow.pl
www.galerianastrojow.pl
-
- Kontakt:
termit zamieniłes sie w małpkę ze gadasz od rzeczy ?
które elementy sa niby mniej wazne a które bardziej ważne ?
co do lakierowania - malowałem wałkiem i nie wszystkie powierzchnie, natrysk na profil jest raczej niewskazany ze wzgledu na zbyt duzy rozprysk i marnotrawstwo farby, fotki wyszły takie duże bo zmieniłem rozmiar w edycji kodaka i dopasowałem do wymaganych max 600 pixeli szerokosci na forum
a sruby owszem - to chyba najwieksza oszczedność, wszak nie wykonuje sie ploterów za friko, nawet jesli robi się 3 sztuki naraz, kazda w innym rozmiarze,
dla termitowskiej upierdliwosci dodam ze buduje równiez ploter o polu pracy 2x3m o masie przekraczającej tonę, z napędami na śrubkach kulowych i serwonapędami, (najpierw miało byc na listwach zebatych, ale bezwładność bramy ogranicza predkośc pracy do 8m/min przy błędzie pozycjonowania w nagłym zwrocie nawet do 0,5mm) ale jak na razie samej ramy nie będę pokazywał, niech maszynka troche urośnie
zaczałem również takie malenstwo z polem A4 z srubkami kulowymi na krokówkach, a ten przyklad pokazuje tylko dlatego zeby na koncu wyciagnąc wnioski z zastosowanego układu krzyzowego linek który kiedyś widziałem gdzieś na forum.
oszczędzać zacznę jak sie zdecyduje na masówkę
wtedy człowiek nie ładuje duszy do maszyny tylko liczy zyski
co do lakierowania - malowałem wałkiem i nie wszystkie powierzchnie, natrysk na profil jest raczej niewskazany ze wzgledu na zbyt duzy rozprysk i marnotrawstwo farby, fotki wyszły takie duże bo zmieniłem rozmiar w edycji kodaka i dopasowałem do wymaganych max 600 pixeli szerokosci na forum

a sruby owszem - to chyba najwieksza oszczedność, wszak nie wykonuje sie ploterów za friko, nawet jesli robi się 3 sztuki naraz, kazda w innym rozmiarze,
dla termitowskiej upierdliwosci dodam ze buduje równiez ploter o polu pracy 2x3m o masie przekraczającej tonę, z napędami na śrubkach kulowych i serwonapędami, (najpierw miało byc na listwach zebatych, ale bezwładność bramy ogranicza predkośc pracy do 8m/min przy błędzie pozycjonowania w nagłym zwrocie nawet do 0,5mm) ale jak na razie samej ramy nie będę pokazywał, niech maszynka troche urośnie

zaczałem również takie malenstwo z polem A4 z srubkami kulowymi na krokówkach, a ten przyklad pokazuje tylko dlatego zeby na koncu wyciagnąc wnioski z zastosowanego układu krzyzowego linek który kiedyś widziałem gdzieś na forum.
oszczędzać zacznę jak sie zdecyduje na masówkę

-
- Posty w temacie: 5
szczerze przyznam że do napisania tego posta skłoniły mnie akurat dosyć zaawansowane wyłączniki krańcowe ale tak naprawdę jest to wypowiedz dotycząca wszystkich twoich wynalazków o czym już niejednokrotnie rozmawialiśmy a nie chciał bym sie powtarzać co do malowania to można zastosować mniejszą dyszę w pistolecie i wydaje mi sie ze pójdzie mniej farby niż w przypadku wałka a efekt będzie na pewno dożo lepszy.bartuss1 pisze:termit zamieniłes sie w małpkę ze gadasz od rzeczy ?
oszczędzać zacznę jak sie zdecyduje na masówkęwtedy człowiek nie ładuje duszy do maszyny tylko liczy zyski
nie rozumiem jeszcze dlaczego zastosowałeś tak długą oś Z skoro to do reklamy ? gdzie zazwyczaj wycinają z materiałów o wysokości max 20mm (chyba że to życzenie klienta)
nie chcę żebyś odebrał moje uwagi jako zaczepki
no i małpka to kiepski pomysł do porównań

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
A gdzie tutaj dusza?bartuss1 pisze:oszczędzać zacznę jak sie zdecyduje na masówkęwtedy człowiek nie ładuje duszy do maszyny tylko liczy zyski
A swoja drogą ta oś Z składa się z tylu elementów i jest dobrym przykładem jak nie powinna wyglądać oś Z .Stosujesz to rozwiązanie nie tylko do maszyn przeznaczonych do reklamy ale także do innych (np: do metali )
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Kontakt:
a jak powinna wyglądać ? to rozwiązanie jest wystarczająco sztywne i przynajmniej mi sie podoba - w sumie 9 elementów nie licząc lożysk i śruby ... rozwiązanie z krzyżakiem jakoś do mnie nie przemawiagmaro pisze:A swoja drogą ta oś Z składa się z tylu elementów i jest dobrym przykładem jak nie powinna wyglądać oś Z