Witam.
Poszukuje producenta, który ma doświadczenie w tworzeniu takiego typu elementów i mógłby doradzić w jego zaprojektowaniu.
Chodzi konkretnie o tego typu rzecz:
Level wind screw
Jest to wał, który wykorzystuje się w bębnach do układania lin/ węży.
Projektuje zwijadło hydrauliczne na wąż 1" i klient wymaga takiego rozwiązania.
Pierwszy raz spotykam się z tego typu konstrukcją.
Jeżeli chodzi o sam wał, to stworzyłem jego model (nie wiem czy dobrze).
Nie wiem jak stworzyć element, który będzie pracował z tym wałem.
Jeżeli mieliście styczność z tego typu rozwiązaniem to proszę o pomoc.
Wał rewersyjny/ diamond screw/ level wind screw
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Wał rewersyjny/ diamond screw/ level wind screw
- Załączniki
-
- WR-D50.P36x9.d08h4-00.pdf
- (30.86 KiB) Pobrany 294 razy
Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Dziękuję za odpowiedzi.
Bardziej mi chodzi o firmę, która byłaby wstanie to wykonać oraz doradzić w zaprojektowaniu tego.
Jeżeli chodzi o sam wałek, to mniej więcej wiem jak go zaprojektować (w załączniku rysunek wstępny), chodzi mi bardziej o system prowadzenia, który porusza się po wyżłobieniach.
zibi, przeglądałem już pełno stron z tym związanych oraz naoglądałem się mnóstwo filmików.
Steryd, robiliście może prowadzenia ?
Bardziej mi chodzi o firmę, która byłaby wstanie to wykonać oraz doradzić w zaprojektowaniu tego.
Jeżeli chodzi o sam wałek, to mniej więcej wiem jak go zaprojektować (w załączniku rysunek wstępny), chodzi mi bardziej o system prowadzenia, który porusza się po wyżłobieniach.
zibi, przeglądałem już pełno stron z tym związanych oraz naoglądałem się mnóstwo filmików.
Steryd, robiliście może prowadzenia ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Prowadnik wygląda w ten sposób jakbyś wycial pasek z rury, której wewnętrzny promień wynika z promienia na dnie rowków twojego wału (tak żeby nigdy nie ocieralo) a poprzecznie to musi być jakby soczewka, o promieniach wynikających z minimalnych promieni na nawrotach. W tych co robiliśmy u nas wałek mocujący suwak był całkiem za prowadnikiem, w tych grafikach one są najczęściej w połowie, ale nie wiem dlaczego akurat tak.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!