Napięcie na obudowie silnka.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
A mnie dziś boleśnie kopnęło 5V z zasilacza komputerowego. I co wy na to ?
Sam się zastanawiam jak to możliwe. Chyba coś sie z regulacją porabało jak pobierałem kilka amperów.
Zgadzam się z poprzednikiem co do tego linku o napięciach bezpiecznych. Ale o tej skórze jako głównym izolatorze, słyszałem od doktorka zajmujacego sie tym tematem.
A więc uwaga z mokrymi łapami itp, bo i akumulator może zrobić krzywdę w pewnych warunkach.

Sam się zastanawiam jak to możliwe. Chyba coś sie z regulacją porabało jak pobierałem kilka amperów.
Zgadzam się z poprzednikiem co do tego linku o napięciach bezpiecznych. Ale o tej skórze jako głównym izolatorze, słyszałem od doktorka zajmujacego sie tym tematem.
A więc uwaga z mokrymi łapami itp, bo i akumulator może zrobić krzywdę w pewnych warunkach.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
strikexp, Widocznie jesteś przedszkolakiem i miałeś mokre rączki po myciu się po jedzeniu. Powiedz mamie niech ci zabroni używać pilota do telewizora i telefonu komórkowego, a już o komputerze nie wspomnę- jeśli nie chce zabić własnego dziecka.
Nie masz pojęcia, o czym piszesz. Pracuję zawodowo od 12 lat w utrzymaniu ruchu, jako automatyk/elektronik i twoja niewiedza jest na poziomie 4 letniego dziecka, które jeszcze nie wie, co to elektryczność!!!
Myślałem, że chociaż to forum będzie wolne od TROLLI
Nie masz pojęcia, o czym piszesz. Pracuję zawodowo od 12 lat w utrzymaniu ruchu, jako automatyk/elektronik i twoja niewiedza jest na poziomie 4 letniego dziecka, które jeszcze nie wie, co to elektryczność!!!
Myślałem, że chociaż to forum będzie wolne od TROLLI