Planowanie produkcji w małej firmie
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
O ile w małej firmie, przy stosunkowo niewielkiej ilości zleceń zaplanowanie produkcji nie stanowi większego problemu o tyle przy większej ilości zleceń już jak najbardziej.
Do tego dochodzi jeszcze kwestia finansowa, a więc zapewnienie pewnej ciągłości zleceń, w miarę krótkich terminów płatności, aby zachować płynność finansową.
Do tego dochodzi jeszcze kwestia finansowa, a więc zapewnienie pewnej ciągłości zleceń, w miarę krótkich terminów płatności, aby zachować płynność finansową.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
Oczywiście, dlatego jasiu od razu proponuje, żeby znaleźć firmę wdrażającą, która na początek będzie wiedziała, skąd ma być sfinansowany projekt i nie będzie to kieszeń właściciela, a fundusz unijny. Przy dobrej firmie cały porządny system, razem z hardware, które też kosztuje i to sporo, masz za darmo.kamar pisze:To Jasiu się uparł na jakiś system MESale on za to nie płaci.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Aloha
Co do tematu, to mogę tylko dodać, że nawet rozwiązanie za "ciężkie ojro" nie zmieni sposobu pracy i mentalności pracowników. Pierwszym, co moim zdaniem należało by zrobić, to zbadać przyczyny chaosu i problemów. Wyeliminować odpowiednimi zasadami i zakresami obowiązków i nadzorem nad przestrzeganiem tego wszystkiego. Później można pomyśleć nad narzędziami do automatyzacji "małpiej roboty", analizy czy planowania.
Inaczej żadnych zmian nie będzie - no chyba, że na większy chaos.
Pozdrawiam
Przepraszam, że się wtrącę ale nie ma nic za darmo. W taki sposób to płacimy wielokrotnie więcej.jasiu... pisze:które też kosztuje i to sporo, masz za darmo
Co do tematu, to mogę tylko dodać, że nawet rozwiązanie za "ciężkie ojro" nie zmieni sposobu pracy i mentalności pracowników. Pierwszym, co moim zdaniem należało by zrobić, to zbadać przyczyny chaosu i problemów. Wyeliminować odpowiednimi zasadami i zakresami obowiązków i nadzorem nad przestrzeganiem tego wszystkiego. Później można pomyśleć nad narzędziami do automatyzacji "małpiej roboty", analizy czy planowania.
Inaczej żadnych zmian nie będzie - no chyba, że na większy chaos.
Pozdrawiam
-
A tutaj kłamią: https://www.funduszeeuropejskie.gov.pl/ ... iebiorcow/
Poza tym środki unijne możesz przeznaczyć na wprowadzenie elektronicznych systemów w ramach Twojej działalności, np. dotyczących zarządzania firmą czy budowania relacji z klientami.
Poza tym środki unijne możesz przeznaczyć na wprowadzenie elektronicznych systemów w ramach Twojej działalności, np. dotyczących zarządzania firmą czy budowania relacji z klientami.
-
Mógłbyś rozwinąć temat? Chodzi o wytłumaczenie takim prostym naiwnym, co złego jest w występowaniu o dotacje unijne, skoro tyle firm to robi i wychodzi na tym do przodu. Tak krótko, gdzie tego "haczyka" szukać? Rolnicy też dopłat nie powinni brać? Bo z Unii?capt.d. pisze:Nie, nie mówią całej prawdy.
-
- Posty w temacie: 20
- Kontakt:
Nie ma nic złego a nawet wprost przeciwnie choć sam nigdy nie korzystałem, bo nie lubię się nikomu z niczego tłumaczyćjasiu... pisze: co złego jest w występowaniu o dotacje unijne, skoro tyle firm to robi i wychodzi na tym do przodu.

Akurat paru mam po sąsiedzku i dla mnie stres związany z tym , że z satelity mu sprawdzają areał,niewart tych paru groszyjasiu... pisze: Rolnicy też dopłat nie powinni brać? Bo z Unii?

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Aloha
. Odnosiłem się do: "za darmo".
Pozdrawiam
Ja tego nie powiedziałem, nawet nie chce mi się zastanawiać nad tymjasiu... pisze:co złego jest w występowaniu o dotacje unijne

Uwielbiam to sformułowanie ... hihidance1 pisze:zaprawdę powiadam wam
i czekam na jej koniec.dance1 pisze:bo jej już niewiele czasu zostało
Poważnie? To potwierdzone info? To tak w całej UE czy to polska specjalność?kamar pisze:że z satelity mu sprawdzają areał
Pozdrawiam